«Батьківщина» йде на вибори 30 квітня, щоб захистити інтереси місцевих громад

«Батьківщина» йде на вибори 30 квітня, щоб захистити інтереси місцевих громад

03.04.2017, 15:13

25 березня на 14-ому з’їзді партії «Батьківщина» було ухвалено рішення взяти участь у черговому етапі місцевих виборів в об'єднаних територіальних громадах, який відбудеться 30 квітня 2017 року. Делегатами з’їзду від Буковини були голови Чернівецької обласної та міської парторганізацій ВО «Батьківщина» Іван Мунтян та Олександр Пуршага, депутати обласної та Заставнівської райнної рад Світлана Фочук та Василь Мельник, член Чернівецького міськвиконкому Ярослав Шешур, долучилися до роботи з’їзду як запрошені депутати облради Альона Гливко та Андрій Маковей.

Звертаючись до учасників з’їзду, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко наголосила на тому, що «доля України – сьогодні, великою мірою, в руках десятків тисяч членів партії «Батьківщина» і ми маємо вибороти право розвивати країну шляхом розвитку територіальних громад».

Делегат з’їзду від Іван Мунтян розповів, що інноваційна стратегія розвитку України, розроблена «Батьківщиною», буде презентована на спеціальному з’їзді. «Я цілком поділяю і підтримую позицію Юлії Тимошенко, що українці сьогодні борються за державу на кількох фронтах: це боротьба з Кремлем на фронті на Сході країни, у Криму та з корупцією в середині держави, - каже Іван Мунтян. – Вірю в перемогу наших партійців на виборах до об’єднаних територіальних громад. Буковинці знають, що «Батьківщина» працює не перед виборами, як деякі інші партії чи ситуативні політичні утворення. Ми завжди поруч з людьми, тож і люди оберуть достойних».

На Буковині вибори очікують Путильщину. «Батьківщинівці» району вже висунули на своїй конференції кандидатів у депутати двох об’єднаних територіальних громад: Конятинської і Селятинської. Кандидатами  від ВО «Батьківщина» на Конятинського та Селятинського сільських голів стали відповідно Петро Юрійович Лахман (чинний голова у с. Довгопілля) та Валерій Кузьмович Полянчук (нині головує у с. Шепіт). У депутати громади «батьківщинівці» висунули 22 кандидати.

Довідково. Центральна виборча комісія своєю Постановою призначила перші вибори місцевих голів та депутатів у 40 об’єднаних територіальних громадах на неділю, 30 квітня 2017 року. З 11 березня 2017 року оголошено початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів. Нагадаємо, «Батьківщина» – лідер за кількістю обраних місцевих депутатів та голів об'єднаних територіальних громад, які відбулися у грудні 2017р. Перемогу отримали 645 представників партії. За кількістю депутатів від «Батьківщини» в радах об'єднаних територіальних громад  взяла понад 31%, а в окремих регіонах - понад 45%.

1