«Батьківщина» і УКРОП можуть створити коаліцію на регіональному рівні, - народний депутат Сергій Євтушок

«Батьківщина» і УКРОП можуть створити коаліцію на регіональному рівні, - народний депутат Сергій Євтушок

03.03.2018, 15:08

У Києві відбувся XIV з'їзд «Українського об'єднання патріотів – УКРОП». Захід відкрив відомий український письменник, член Комісії партійного контролю УКРОПу Василь Шкляр.

У залі зареєструвалися 430 делегатів з усієї України та АР Крим. «Ми готові розпочати роботу з`їзду», – оголосив голова секретаріату «Українського об’єднання патріотів» Денис Борисенко.

На з’їзді УКРОПу були присутні також почесні гості. Зокрема, представники ВО «Батьківщина» народні депутати Іван Крулько та Сергій Євтушок, а також Віктор Олійник; Надзвичайний і повноважний посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану, представники Національного демократичного інституту Джон Ловдал і Тетяна Карась, представник Національної асамблеї громадянського сектору України Іван Пєтухов.

Делегати та гості з’їзду вшанували хвилиною мовчання пам’ять українських захисників, які загинули на сході. 

Апатія та зневіра суспільства поставили Україну на поріг чергових виборів. У цей складний час УКРОП має повернути людям віру в можливість змін і чесної політики. Про це на XIV з'їзді «Українського об'єднання патріотів» заявив відомий український письменник, член комісії партійного контролю партії Василь Шкляр.

«Наше завдання – у час тотальної апатії завоювати довіру людей своїми вчинками і своїми діями. У добу безнадії ми мусимо повернути їм віру в можливість змін і чесної політики. Іншого шляху у нас немає», – наголосив письменник.

Він також зазначив, що УКРОП стрімко завойовує підтримку українців у більшості регіонів країни. Про це свідчать результати місцевих виборів, на яких політсила впевнено здобуває лідируючі місця.

На XIV з'їзді УКРОПу з вітальним словом від ВО «Батьківщина» виступив народний депутат Сергій Євтушок. «Ваша партія є новою, проте дуже авторитетною. У її назві відчувається незламний дух. Укропами зараз називають і бійців Збройних сил, і добровольців-волонтерів. Тож кожен, хто носить цю назву, має носити її з гідністю», – зазначив нардеп.

Крім того, Сергій Євтушок наголосив, що ВО «Батьківщина» й УКРОП мають багато спільного в баченні того, що відбувається в Україні. Тому обидві політичні сили можуть у майбутньому створити коаліцію на регіональному рівні та в ОТГ й працювати над новими спільними проектами.

Основним питанням порядку денного стало обрання голови партії. На посаду претендували три кандидати: голова політради УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко, голова Криворізької міської організації партії, очільник Ради ветеранів АТО УКРОПу Микола Колесник та голова Сумської обласної організації «Українського об'єднання патріотів» Владислав Луговий.

Головою партії делегати з'їзду обрали очільника політради УКРОПу, народного депутата Тараса Батенка. Відповідне рішення ухвалили 3 березня на XIV з'їзді «Українського об’єднання патріотів». За кандидатуру Тараса Батенка проголосували 403 делегати. Термін його повноважень – 4 роки.

«Голова партії не є царем, не є вождем – він є менеджером. На нас чекає важка й наполеглива праця на благо України, праця заради нашої спільної перемоги. Я вірю в УКРОП», – заявив Тарас Батенко (Taras Batenko).

Свої кандидатури на посаду запропонували також голова Криворізької міської організації УКРОПу, очільник Ради ветеранів АТО Микола Колесник та голова Сумської обласної організації «Українського об'єднання патріотів» Vladislav Lugovoi. Миколу Колесника підтримали 130 делегатів. Владислав Луговий одержав 56 голосів.

Тарас Батенко (Taras Batenko): «Ми маємо повернути українцям віру в себе і свою державу, у власне майбутнє на своїй землі. Ми маємо зупинити тих сто тисяч співвітчизників, які щомісяця виїжджають назавжди з України. Завдання-максимум – повернути хоча би частину з тих мільйонів співвітчизників, які вже знайшли собі кращі умови за кордоном. Ми повинні провести такі реформи, щоб підприємці знову повірили в себе, а малозабезпечені перестали почуватися жебраками. І я вірю, що «Українське об’єднання патріотів» – це сила, яка має потенціал не лише прийти до влади, але й стати стержнем якісних змін та відродження України. До перемог, друзі! Слава Україні!»

УКРОП йтиме у владу і братиме участь у президентських і парламентських виборах, щоб відродити Україну. Про це заявив голова політради партії, народний депутат Тарас Батенко (Taras Batenko) під час XІV з’їзду «Українського об’єднання патріотів».

«Ми пропонуємо Україні насамперед правду, якою б тяжкою вона не була, і реальні зміни», – наголосив він.

«Правда в тому, що на сході України триває війна. Влада має розірвати дипломатичні стосунки та економічні відносини з Росією. Потрібно визволяти Крим з окупації. Українське військо має бути модернізоване за стандартами НАТО. Ми повинні навчитися заробляти, а не брати у борг. Самостійність та незалежність кожного громадянина – основа добробуту нашого народу та України», – підкреслив Тарас Батенко.

Він також навів слова Вінстона Черчилля й закликав патріотів взятися за виконання своїх обов’язків, працювати, здолати війну, боротися за свободу так, щоб навіть через тисячу років існування Української держави наступні покоління українців сказали про наших сучасників: «Це був їхній зоряний час!»

Крім того, делегати з'їзду затвердили положення про обрання кандидата в президенти від УКРОПу на праймеріз та дали таким чином старт першій в Україні публічній процедурі визначення претендента на посаду глави держави шляхом внутрішньопартійного голосування.

Також у порядку денному – обрання скарбника УКРОПу, ухвалення Кодексу партійної етики та внесення змін до Статуту партії.

За матеріалами УКРОП Українське об'єднання патріотів

1