«Батьківщина»: Блокування парламентської трибуни – крайній, але єдиний спосіб примусити владу припинити тарифний геноцид

«Батьківщина»: Блокування парламентської трибуни – крайній, але єдиний спосіб примусити владу припинити тарифний геноцид

06.07.2016, 16:25

Під час вечірнього засідання Верховної Ради 5 липня фракція «Батьківщини» заблокувала роботу парламенту. В такий спосіб ми намагаємось змусити владу прийняти законопроекти, які зупинять тарифний геноцид українців.

 Заради встановлення справедливих і посильних для людей тарифів на послуги ЖКГ, «Батьківщина» подала десятки законопроектів і судових позовів. Але досі усі вони залишалися без розгляду. Саме тому, вичерпавши всі можливості вплинути на ситуацію, фракція «Батьківщина» розпочинає блокування роботи Верховної Ради.  Наша єдина вимога – поставити на голосування так званий «тарифний пакет» - законопроекти, спрямовані на боротьбу з тарифним геноцидом.

 «Тарифний пакет» складається з 4 законодавчих ініціатив:

 1. Законопроект №3216 щодо спрямування усього газу українського видобутку на потреби українського населення. Це відразу дозволить знизити тарифи у кілька разів.

2. Законопроект №4317 щодо зниження розміру рентних платежів для державних газовидобувних підприємств, внаслідок чого знизиться собівартість газу власного видобутку. Зараз державні компанії платять більше ренту, ніж приватні!

3. Законопроект №2832 щодо забезпечення всіх побутових споживачів газу лічильниками, встановлення прозорих, економічно обгрунтованих тарифів та справедливих нормативів споживання послуг.

4. Проект постанови  №2597 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка має довести необґрунтованість чиннихтарифів та встановити факти корупції в ПАТ «Укргазвидобування» та НАК «Нафтогаз України».

 Ми зробимо все можливе, щоб примусити владу виконувати свій головний обов'язок – працювати для людей.

1