Багатотисячна колона студентів вирушила з Центральної площі під стіни чернівецької обласної адміністрації  (ПОСТІЙНО ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Багатотисячна колона студентів вирушила з Центральної площі під стіни чернівецької обласної адміністрації (ПОСТІЙНО ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

26.11.2013, 18:37

Єврохода студентів вулицями Чернівців розпочалася від гуртожитків на вулиці Стасюка на вулицю Маршала Жукова. Приблизно об 11.50 молодь підійшла  до корпусу БДФЕУ на вулиці Садовій. Далі вони пройшли вулицею Червоноармійською до 14 корпусу ЧНУ на площі Соборній. Аід час слідування колони до неї приєднувалися все нові і нові учасники ходи. 

Згодом одна колона вирушила до резиденції. Відтак усі вони з'єдналися на Центральній площі Чернівців. Студентів було більше тисячі. Раніше повідомлялося, що молоді мітингувальники хочуть подивитися в очі голові ОДА Михайлу Папієву, який заявив про штучніть Євромайдану.

Попереду колони несуть велетенські прапори України та Європейського Союзу. Партійних прапорів  у студентській колоні немає. 

Студенти вимагають позачергових сесій обласної та міської рад і підписання угоди з ЄС. 

Студенти вигукують - Папієв - виходи!

Раніше під стнами ОДА встановили свої намети представники обласних організацій опозиційних політичних партій. Як повідомив депутат обласної ради Іван Мунтян, о 14.30 у голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру мали зустрітися представники різних фракцій для з'ясуванян питання, чому голова облради не виконав досягнутої ще вчора домовленості про скликання позачергової сесії. 

Сьогодні ж прес-служба Чернівецької обласної партійної організації «ВО «Батьківщина» повідомила, що 26 листопада 2013 р., о 14:00 відбудеться пікетування Чернівецької обласної державної адміністрації. Опозиційні партії «ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «Удар», громадські активісти та активне студентство, котрим не байдуже майбутнє України, вимагатимуть від влади забезпечення підписання Угоди про Асоціацію на Саміті ЄС у Вільнюсі 28-29 листопада.

Завтра, 27 листопада 2013 р., о 14:00 на Центральній площі біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбудеться мітинг на підтримку євроінтеграційного руху України. 

Запрошуються представники ЗМІ та всі, кому небайдуже майбутнє України.

 Світлина - зі сторінки в мережі Твітер Ігоря Наконечного.

На 27 листопада студентство проголошує всеукраїнській попереджувальний студентський страйк

?#‎ЄвроМайдан? оголошує всеукраїнській попереджувальний студентський страйк, який відбудеться о 12-00 27.11.2013.
З цією метою, закликаємо всіх студентів вийти до центрального входу вашого учбового закладу на 2-годинний попереджувальний страйк й захистити свій шанс жити в європейській країні!

Головна вимога страйку: Янукович, підпиши Угоду!

Візьміть з собою символіку ЄС, намалюйте її на аркуші, зробіть плакат чи будь-яке написане від руки чи намальоване гасло, яке б відображало Ваше прагнення жити в Європі".

Шановні викладачі та керівники учбових закладів, #ЄвроМайдан просить вас поставиться з розумінням на право студентів гарантоване Конституцією України (Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.)

Студенти, просимо вас поводитися коректно і по-європейські.

Про це йдеться на сторінці Євромайдану в соціальній мережі Фейсбук.

1