Азаров: “Номер 2 списку УДАРу якась Матіос, письменниця. Хто там читав її твори, не знаю. Я особисто не читав і читати не буду...'

Азаров: “Номер 2 списку УДАРу якась Матіос, письменниця. Хто там читав її твори, не знаю. Я особисто не читав і читати не буду..."

19.10.2012, 04:44

Прем’єр-міністр, лідер Партії регіонів Микола Азаров розкритикував українську письменницю, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Марію Матіос, яка балотується до Верховної Ради за списком партії УДАР Віталія Кличка, охарактеризувавши її моральні якості як низькі й негідні кандидата в депутати.

“Номер 2 списку УДАРу якась Матіос, письменниця. Хто там читав її твори, не знаю. Я особисто не читав і читати не буду. Вона порівняла обеліск на Могилі невідомого солдата в Києві у парку Слави з фалосом. І вона це порівняння сказала, коли там засудили одну теж недалеку дівчину, яка смажила яєчню на Вічному вогні. Уявляєте, до якого ступеня маразму, підлості треба дійти?! І це подія, вона не викликало в країні резонанс, не викликало осуд, не викликало обурення. Ці люди спокійно ходять, спокійно виступають по телевізору, спокійно балотуються в народні депутати. Це трагедія для нас із вами”, – заявив Азаров на зустрічі з ветеранами ВВВ та Збройних сил України в Севастополі 18 жовтня.

За його словами, Партія регіонів до цих відсувала рішення ідеологічних питань на другий план, виносячи на перший питання економічні. Однак, як зазначив прем’єр, настав час змінити ситуацію.

“І ми відчуваємо, що ми повинні зробити дуже серйозний рух вперед. Нам не можна ідеологію віддавати помаранчевим. Дивіться, що відбулося за останні роки. У нас пішла дегероїзації наших ветеранів, наших героїв. Із наших героїв роблять якихось людей, незрозуміло яких” , – обурився лідер ПР.

Так, Азаров з жалем констатував, що коли недавно в країні відзначали 70 років з дня подвигу молодогвардійців, на центральному телеканалі країни “Інтері” показали інтерв’ю з представником Об’єднання українських націоналістів, який розповів, що не було ніякого подвигу.

“Молоді хлопці живими були скинуті в шурф шахти і там ще тиждень болісно вмирали. І ось в цей же вечір канал “Інтер ” показує сюжет. Ви знаєте, у мене все тут перевернулося. Знайшли якогось зрадника … Члена якійсь організації, ОУН називається, організації націоналістів українських у Канаді. Беруть у нього інтерв’ю. І він каже: так ніякого Молодогвардійська руху не було, що це все комуністи придумали, КДБ придумала. А ось ми були реальні борці з фашизмом. Живе в Канаді. В 43 році втік туди, з тих пір не вилазить. І я поставив собі питання: ну це ж на біле говорити чорне. Ну не тебе ж в шурф скинули. І не ти брав болісну смерть, а ці молоді хлопці. Так як же ти можеш, подонок , говорити так? А наше центральне телебачення це на всю країну транслює. Тому ми повинні в ідеологічному плані дуже серйозно подумати “, – зазначив лідер ПР.

Оглядач

1


КОМЕНТАРІ (1)

Нєкій Нікалай Азаров дійшов до вищого ступеня совковості й тупорилості

Щойно натрапив на інформацію з промовистим заголовком "Николай Азаров: Мария Матиос дошла до подлости и маразма". І що там можна почитати? Ось вам зразок прямої мови людини, яка уявляє себе прем'єр-міністром України:

"Номер 2 списке "УДАРа" некая Матиос, писательница. Кто там читал ее произведения, не знаю. Я лично не читал и читать не буду. Она сравнила обелиск на Могиле неизвестного солдата в Киеве в парке Славы с фаллосом. И она это сравнение сказала, когда там осудили одну тоже недалекую дивчину, которая жарила яичницу на Вечном огне"

Але це ще не все. Далі йде відверта лайка і "сєтованіє", що такі "крічущує" факти не обурють громадськість і вона, розлючена, не лінчує "зарвавшихся" "нєкую пісатєльніцу" та "нєдальокую дівчіну" і зловісна обіцянка взятися за вирішення "ідєологіческіх вопросов". Вочевидь, в кращих совкових традиціях, "как завєщалі вєлікіє Лєнін і Сталін".

Тому принагідно поділюся інформацією з українцями, бо для "нєкоєго" чиновника, який два слова не вміє зв'язати мовою країни, в якій береться прем'єрствувати, вона буде, мабуть, недосяжною.

1. М. Матіос – письменниця, твори якої практично читають всі українці, які уміють читати. Н.Азаров до таких не належить.

2. Позахудожню стелу в Київському парку слави фалосом назвала не М.Матіос, а кияни. Так цей недолугий монумент називали раніше, називають зараз і будуть називати. Просто, завдяки Марії, про це дізналося більшість українців.

3. Громадськість це не обурює, бо путінська риторика "о бальшой пабєде савєцкого народа" цікавить все менше й менше українців. Натомість все більше розуміє – то була не наша війна, і аж геть не наша перемога. Але у тій війні пролилися ріки нашої крові, а тому пам'ять – це питання особисте, а не предмет політичних спекуляцій від владних імпотентів.

4. Більшість українців знають, що Ветеранів Другої світової війни на сьогодні залишилося дуже мало, практично. Одиниці. І влада мала б займатися їхньою всебічною підтримкою, а не просторікувати на догоду "ряженим" клоунам з МГБ, НКВД, КГБ, "смершу" та інших доблєсних служб, завойовуючи в них прихильність.

5. Оскільки, через тиждень вибори, то подумайте – чи не купився хтось на брехливі ролики про стабільність, добробут та іншу красиві вигадки, адже насправді вам обіцяють тухлий совок і мракобісся.

Отже, те, що у нас при владі люди з інтелектом на багато поверхів нижче плінтуса, ні для кого не таємниця. Але коли отакі висловлювання звучать з вуст перших осіб, звиняйте, панове! Чи не пора цим тупорилим совкам туди, звідки вони і випливли – до каналізації історії?

avatar

Сергій Пантюк, український письменник

19 жовтня 2012 16:23