Автомобілі невідомих осіб заблокували встановлення сміттєвих баків  на ділянці, яку орендує бізнес-структура, близька до секретаря міськради Василя Продана - фото+відео

Автомобілі невідомих осіб заблокували встановлення сміттєвих баків на ділянці, яку орендує бізнес-структура, близька до секретаря міськради Василя Продана - фото+відео

15.05.2018, 16:25

Під час прес-конференції у стінах ратуші, повідомляючи журналістам про реєстрацію проекту рішення про дострокове припинення повноважень Чернівецького міського голови, серед "гріхів" Олексія Каспрука секретар Чернівецької міської ради Василь Продан також згадав намір комунальників перенести сміттєві баки йому під вікна

У Чернівцях невідомі перегородили автомобілями в’їзд до території на вулиці Університетській, 20, де сьогодні мали готувати майданчик для встановлення сміттєвих контейнерів.

Незважаючи на те, що в підприємця є договір із департаментом житлово-комунального господарства на підготовку майданчика, наразі розпочати ці роботи неможливо через легковики, які заблокували в’їзд до цієї території, пише телеканал ТВА.
Автомобілі невідомих осіб заблокували встановлення сміттєвих баків у центрі Чернівців - фото

 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Yurii Chornei.

На місце події викликали співробітників патрульної поліції.

Раніше повідомлялося, що мешканці Чернівців висловили обурення через те, що в самому центрі міста, поблизу ліцею №1 на вулиці Університетській розмістили сміттєві баки.
Автомобілі невідомих осіб заблокували встановлення сміттєвих баків у центрі Чернівців - фото

"Щодня повз сміттєві баки проходять тисячі чернівчан, і ви, я думаю, теж. Поруч - один з найкращих ліцеїв міста, де викладає всесвітньо відомий вчитель Пауль Пшеничка, повз смітники проходять всі екскурсійні маршрути для іноземних туристів. Рішення - перенести сміттєві баки у двір поруч. Є зручний заїзд для спецтранспорту, є де їх розташувати і за кілька годин вирішити проблему, яка тягнеться роками", - повідомив на своїй сторінці у Facebook громадський активіст Артем Жук.

Робоча комісія у міськраді вирішила, що вказані альтфатери мають бути перенесені у двір поблизу будинку на вулиці Університетській, 20.

Як відомо, ділянку на Університетській, 20 орендує бізнес-структура, близька до секретаря міськради Василя Продана.

Так, 5 вересня Чернівецька міська рада надала дозвіл на викуп землі на вулиці Університетській, 20, Василю Продану.

Мер Чернівців Олексій Каспрук обурився через прийняте рішення і наклав на нього вето. 

14 вересня Чернівецька міськрада не подолала вето міського голови. Пізніше Продан подав до суду на Каспрука з вимогою скасувати розпорядження, яким він зупинив дію рішення про дозвіл на викуп земельної ділянки.

Джерело: https://molbuk.ua/

1


КОМЕНТАРІ (3)

 

avatar

Monja

15 травня 2018 21:33

       В законодательстве Украины нет такого понятия, как "НЕ/Санкційонований мітинг". Люди имеют Право собираться в одиночку, группами (ограничение в количестве отсутствуют!) в тех местах, где это не запрещено ЗУ!!! И их Право, а не обязанность направлять в органы местной власти официльное обращение о проведении общественных собраний с целью обеспечения общественного порядка при проведении того или иного мероприятия.

                          Конституція України

Стаття 39. Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування.

{Офіційне тлумачення положення частини першої статті 39 див. в Рішенні Конституційного Суду № 4-рп/2001 від 19.04.2001}

Обмеження щодо реалізації цього права може встановлюватися судомвідповідно до закону і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку - з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей.

    В Офіційному тлумаченні КСУ, как раз и указано, что организаторы сообщают (хоть в устной форме, хоть в письменной), если считают это нужным для охраны общественного порядка!

Кроме того, слово "завчасно" не конкретизирует точного времени (дата, время) подачи властям сообщения о проведении мероприятия, потому как такое событие может произойти спонтанно (в зависимости от непредвиденных обстоятельств!).

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина

 

avatar

Геннадий Геков

16 травня 2018 10:39

Рыжий чорт Артем Жук не платит налогов, спаивает молодежь в своих кабаках,  постоянно полиция и пьяные хулиганы. 

avatar

16 травня 2018 13:22