«Авто-майдан»: В Чернівцях орудує  шахрай! Будьте обережні

«Авто-майдан»: В Чернівцях орудує шахрай! Будьте обережні

14.08.2016, 03:09

Сергій Качмарський, голова Чернівецької обласної організації політичної партії «АВТО-МАЙДАН» розповідає про те, що в Чернівцях розпочав свою злочинну діяльність шахрай, і однією із його жертв став Парасківа Мирослав Степанович, директор геріатричного пансіонату. 

«Прикрий інцидент стався із моїм товаришем в четвер, 11 серпня» – розповідає лідер ПП «АВТО-МАЙДАН» Сергій Качмарський. «Нашому однопартійцю, пану Мирославу Парасківі зателефонували, та запропонували надати благодійну допомогу у вигляді фарби, будматеріалів та електротоварів. Людина, котра телефонувала, представилась працівником хімзаводу, розташованого по вул. Моріса Терези. Мирослав Степанович домовився із ним про зустріч у пансіонаті, і через годину чоловік приїхав на службовій машині (як виявилось пізніше – то було таксі, за яке шахрай навіть не заплатив). Представився невідомий Миколою Степановичем, на вигляд – років 55 – 60 років. Вів себе чоловік як держслужбовець, мав солідну зовнішність.

Директор пансіонату запросив його до себе в кабінет, а сам чоловічина після розмови запропонував усім медпрацівникам купити в нього цукор за вигідною ціною, 10 грн. за кілограм (ринкова ціна – 17,50). Персонал пансіонату одразу ж погодився на цю пропозицію, адже в такий важкий час кожна копійчина на рахунку. Зібрали 3000 грн.

 Вже пізніше шахрай запропонував пану Мирославу поїхати до хімзаводу на його автомобілі, а «свій» залишив на прохідній. Директор пансіонату скористався авто одного із медпрацівників, та відправився із незнайомцем до заводу. Коли вони прибули в пункт призначення – «добродій» попросив зачекати його на прохідній 5 хвилин, взяв у пана Мирослави зібрані кошти, а також паспорт (ніби то для того, аби оформити перепустку для проїзду), і пішов. Після 30 хвилин очікування, Мирослав Степанович вирішив зателефонувати чоловіку, та поцікавитись, в чому причина такої затримки, але номер вже не відповідав, абонент знаходився поза зоною досяжності.

Директор будинку пристарілих зрозумів, що його професійно ошукали, і хоча сума не була досить великою – це були кошти працівників пансіонату, які важкою працею їх заробляли. Мирослав Парасківа зателефонував мені, та розповів всі подробиці, а я, в свою чергу, звернувся по допомогу в правоохоронні органи, та попросив поставити цю справу на контроль.

Вже приблизно через 40 хвилин паспорт знайшли в районі автовокзалу, а сам шахрай виїхав з міста.

Його прикмети: вік – 55-60 років, солідної зовнішності, веде себе досить ввічливо, викликає довіру. Є фото, та якість не зовсім хороша. Дивлячись на те, як він діяв – виникає підозра, що це не перший випадок його протизаконної діяльності. Якщо ще хтось постраждав від дій даної особи – краще одразу телефонуйте за номером 102. В свою чергу хочу висловити окрему подяку Пілігріму Сергію Вікторовичу, котрий оперативно зреагував на цю ситуацію. Я надіюсь, злочинець понесе заслужене покарання. Чернівчани, будьте обачними у фінансових справах із незнайомцями!»

Прес-служба ЧМО ПП «АВТО-МАЙДАН» 

1