«Авто-майдан» заступився за лікарів перед Ольгою Кобевко і Ігорем Малишевським

«Авто-майдан» заступився за лікарів перед Ольгою Кобевко і Ігорем Малишевським

27.04.2016, 21:09

Сергій Качмарський, очільник місцевого «АВТО-МАЙДАНУ» вирішив розкрити деталі ситуації, що пов’язана із скандалом в Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні. Про це «…..» повідомила прес-служба Чернівецької обласної організації політичної партії «АВТО-МАЙДАН».

Так, Сергій Качмарський розповів, що разом із однопартійцями часто навідується в гості до маленьких пацієнтів гематологічного відділення для того, аби розрадити їх подарунками та смаколиками. Під час останнього візиту між Сергієм та завідувачем відділення кардіоонкогематології Чернівецької обласної дитячої лікарні Гнатюком Михайлом Георгійовичем склалась невимушена розмова, в якій пан Михайло повідомив про те, що обурений наклепом, який зводять на нього представники влади в нашій області.

Справа в тому, що не так давно в лікарню навідувалась постійна комісія Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я на чолі із депутатами Чернівецької облради Ольгою Кобевко та Ігорем Малишевським, котрі провели ревізію в гематологічному відділені. Якщо вірити їхнім словам, то «Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня тримається на ентузіазмі благодійників та медичних працівників». 

Головний лікар Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні Микола Чепіль вирішив надати інформацію стосовно претензій, котрі висунула Ольга Кобевко та Ігор Малишевський. Так, представники постійної комісії виділили три загальні проблеми, котрі на їхню думку необхідно вирішити. Зокрема перше, що вони запропонували – закупити 4 значно дешевші генератори та встановити їх замість одного, основного, який наразі встановлено в лікарні. На заощаджені кошти вони запропонували відремонтувати дах над приймальним відділенням інфекційного корпусу.

«Ідея непогана», - розповідає Микола Чепіль. «Але якщо розібратись детальніше – то існують певні технічні причини, які зводять пропозицію пані Кобевко на нівець. Перед встановленням основного генератора була проведена технічна експертиза, співвідношення ціна-якість повністю задовольняють. Проектну документацію було надано фірмою «Аксіма», після чого затверджено головним інженером. Щоб встановити генератори, запропоновані пані Ольгою – потрібні кошти на додаткові матеріали для встановлення, а цього вона не врахувала. Основна вимога – генератори повинні знаходитись від приміщення на відстані не менше 30 метрів, а пропозиція комісії не співпадає із основною технічною вимогою» - розповідає головний лікар дитячої клінічної лікарні.

Друга проблема – зачинена пральня, за що і звинуватили лікарів. Та пан Микола розповідає, суть в тому, що пральня працює на подачі пару, а його немає через борги  КП «Тепломережа», з яким в зв’язку з цим не заключний договір на постачання газу. Центральна котельня не подає пар, без якого прання білизни неможливе. Боргів за лікарнею немає, отож і вини в тому, що пральня на території лікарні не працює – також.

Також Микола Чепіль розповідає, що коли під час дискусії із Ігорем Малишевським та Ольгою Кобевко хотів дати вичерпну відповідь – йому не давали можливості, і просто не слухали.

Третє твердження постійної комісії Чернівецької обласної ради було пов’язане із тим, що лікарня не отримує від держави фінансування, а тримається на ентузіазмі благодійників та медичних працівників. За словами пані Ольги – Михайло Гнатюк скаржиться на те, що з 2014 року пацієнти відділення не отримують від держави необхідні препарати, що затверджені відповідною програмою, тож всі потреби в ліках для маленьких пацієнтів забезпечують благодійники та батьки.

Сергій Качмарський розповідає, що при особистій зустрічі пан Гнатюк підтвердив інформацію про те, що з початку 2015 року Департамент охорони здоров’я і дійсно не надавав кошти, так як залишився залишок по ліках із 2014 року.  Суму в розмірі 6 327 000грн., яку ДОЗ мав виділити у 2015 році – лікарня отримає у 2016 році. Крім того кошти на ліки виділяються і Чернівецькою обласною державною адміністрацією. В листопаді 2015 року Облджержадміністрацією було виділено 200 000грн. на ліки, в лютому 2016 року – 230 000грн,  та поки що отримано 67 000грн. Решту коштів надійде в найближчий час.

25 квітня на нараді Володимир Іванович Куліш, депутат Чернівецької обласної державної адміністрації пообіцяв в найближчий час виділити ще 199 000 грн., кошти, котрі вкрай необхідні маленьким пацієнтам.

Сергій Качмарський розповідає, що судячи з усього не розуміє, чому Ольга Кобевко висуває такі звинувачення, та стверджує, що Михайло Гнатюк скаржиться на те, що держава не фінансує лікарню ще з 2014 року.

«Головний лікар Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні Микола Чепіль написав заяву Голові Чернівецької обласної ради Мунтяну І. М., де вказав перелік проблем, та суму коштів, необхідну для їх вирішення. Я надіюсь побачити, як ці проблеми вирішуються депутатами облради, а зокрема і самими членами постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я Ольгою Кобевко та Ігорем Малишевським» - розповідає Сергій Качмарський. 

1


КОМЕНТАРІ (7)

Незрозуміло, як лікарня з тарганами і таким станом інфраструктури отримала три роки тому вищий рівень акредидації.

avatar

as

27 квітня 2016 18:37

Гоните эту Кобевку ссаными тряпками. Такая же двуличная брехуха как и ее папаша.

Для себя с Малышевским локтями места в облздраве пробивают ))))))

avatar

Петя Бомбонщик за 25 тыщ

27 квітня 2016 20:14

Кобевко   Петя,   обливая  грязью  нормальных людей.  забывает  закрыть  ширинку.  Кобевко  Оля   достигает   подобных  успехов,  выпрыгивая  со  штанов.   Какая-то  семейная паталогия.   "Зятюха"  Пети,  Игорюня  Жижиян,  превзошел  их!  Сеет  "доброе.  вечное",  распространяя  венерические  заболевания.  Значит,  не  зря  работал  под  руководством  Пети.... 

avatar

Гершко

27 квітня 2016 21:03

Не рассказывай петушок сказки за Кобевко,где она тебя защемила,в чем?На разных сайтах ты обсираешь Ольгу,ты хоть понимаешь,какое ты чмо?

avatar

Бомбонщику пете

28 квітня 2016 00:55

Як що медпрацівники зазнають утиску та приниження  від Кобевко та Малишевського і ви рахуєте ,що в їхніх діях є противозаконність  звертайтесь до правохоронців!Пора покласти край цим чудо лікарям,які хочуть отримати взамін брудного піару ,який вони заробляють на гучних заявах про недоліки нашої медицини гарні посади!Ходять чутки,що деякі депутати хочуть бачити їх там,щоб прокручувати там темні справи!Годі терпіти цю клоунаду!Не мовчіть!Пишіть колективні скарги,інформуйте журналістів,правда на вашій стороні!

avatar

Юрист

28 квітня 2016 07:42

Михайло Гнатюк лікар від Бога,його знає вся громада Чернівців і не тільки,як дуже порядну людину.Він врятував сотні дітей від страшної недуги.А Кобевко ,Малишевський та К' прийшли до нього у відділення і шукали недоліки ,перекрутили його слова у інтерв'ю ,залишили негативний осадОк у всього медперсоналу!А ,що вони зробили корисного нічого!Краще б купили дітям те ,що їм так необхідне!Піарщики ,пустозвони ось хто вони на самому ділі.

avatar

Віка

28 квітня 2016 07:54

Як депутати обласної ради вони, насамперед, повинні були виступити з заявою на виділення коштів в цю лікарню, а не займатися популізмом, обливаючи брудом лікарів. Щоб ви знали, в минулому році є наказ МОЗ про економію бюджетних коштів, де заборонено витрачати гроші на поточні ремонти. Тож починати критикувати потрібно згори, а не рядових лікарів, які роблять все можливе, щоб заклади працювали

avatar

Медик

28 квітня 2016 10:52