У гематологічному відділенні Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні бракує ліжок і ліків: «Авто-майдан» допоміг  і звернувся до ОПОРИ

У гематологічному відділенні Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні бракує ліжок і ліків: «Авто-майдан» допоміг і звернувся до ОПОРИ

25.09.2015, 19:13

Як розповів голова міської організації політичної партії «АВТО-МАЙДАН» Сергій Качмарський – під час останнього візиту завідувач відділенням, лікар-гематолог Гнатюк Михайло Георгійович розповів про основні проблеми клінічної лікарні, та те, що за власні кошти збирається робити там ремонт.

За його словами – більше 50% позитивного результату від лікування залежить від санітарії закладу, від чистоти та порядку. Так як в лікарні були меблі, які вже давно повинні бути на сміттєзвалищі, а стіни та підлога давно потребували ремонту – він вирішив власними силами покращити благоустрій лікарні. Очільник ж міської партійної організації «АВТО-МАЙДАН» Сергій Качмарський зі своїм товаришем вирішили допомогти йому в цьому, та місяць тому за власні кошти закупили і завезли в лікарню ліжка, тумбочки під телевізор, шафи для одягу, а також встановили металопластикові вікна. Сьогодні члени політпартії в черговий раз навідались в гості до маленьких із пухнастими ведмежатами та солодощами, і поцікавились, як взагалі йдуть справи в лікарні.

Перше, про що розповів Михайло Георгійович – зараз стався дуже великий наплив дітей, які наразі перебувають в край важкому стані.

«Цього місяця до нас поступило багато діточок, а розмістити їх ніде… Вже буду думати, що з цим робити. Ліків не те, що не вистачає. Коштів на них взагалі не-ма-є! Є такі ліки, вартість яких здається нереальною – вартість одного флакона становить 46 тис. грн.. Одиниці батьків лікують своїх діточок за власний кошт, для інших шукаємо всім колективом власними силами. Бувають ситуації, коли мені друзі з-за кордону терміново висилають ліки, які потрібні для того, аби врятувати дитяче життя» - розповідає пан Михайло.

І справді, ситуація як з ліками – так і з благоустроєм в лікарні важка. Михайло Георгійович наголошує на тому, що ремонти ще не закінчились, є потреба в заміні лінолеуму спеціального зразка, призначеного для онко-лікарень.

Якщо по можливості хтось зможе приєднатись до цієї доброї справи, та допомогти хоч частково – можна звернутись безпосередньо до головного лікаря Михайла Гнатюка, котрий перебуває в лікарні щодня. (адреса лікарні – м. Чернівці, вул.. Руська 207 а, 4 поверх, кабінет головного лікаря)

В свою чергу Сергій Качмарський, голова міської організації політичної партії «АВТО-МАЙДАН звертається до ГМ «ОПОРА» із проханням уважніше прочитати вище написане, та по можливості особисто переконатись, що дані дії не є підкупом виборців, так як по перше меблі та металопластикові вікна були закуплені місяць тому, а маленькі пацієнти і взагалі не являються виборцями.

1