Автівки на іноземнмх номерах стоять вздовж жовтої лінії: власники “євроблях” протестують проти цін на  пальне і вимагають звільнення Шкроба (ОНОВЛЕНО)

Автівки на іноземнмх номерах стоять вздовж жовтої лінії: власники “євроблях” протестують проти цін на пальне і вимагають звільнення Шкроба (ОНОВЛЕНО)

11.10.2018, 10:20

Сьогодні зранку у Чернівцях на вулиці Головній поблизу ратуші представники організації “Автоєвросила” влаштували акцію протесту проти підвищення цін на пальне.

Як повідомляє кореспондент ТВА, до десятка автівок на іноземнмх номерах стоять вздовж жовтої лінії. Водії кажуть, що у них технічна причина зупинки – закінчилося пальне.
 
За словами представників акції, таким чином вони висловлюють протест проти необґрунтованого підвищення ціни на паливо.
 
Також зазначається, що вони вимагають “оприлюднити складові вартості палива і куди йдуть гроші з акцизу і дорожнього збору, що складає до 50% від вартості пального”.
 
Через акцію протесту рух транспорт у середмісті Чернівців може бути дещо ускладненим.
 
 
На кільці проспекту – Героїв Майдану у Чернівцях заблоковано рух транспорту: вимагають знизити ціну на пальне до 25 грн. за літр. 
 
Ані легкові авто, ані громадський транспорт не може зрушити з місця.

Сьогодні, 11 жовтня 2018 року, у Чернівцях на кільці проспекту Незалежності – Героїв Майдану чоловіки о 10 годині ранку заблокували рух транспорту. Кажуть, що це в рамках Всеукраїнської акції щодо підняття цін на паливо.

Зараз це на дорозі утворився суттєвий затор: ані легкові авто, ані громадський транспорт не може зрушити з місця.

Учасники акції кажуть, що перекриття руху сьогодні триватиме до 11:00. І обіцяють влаштовувати подібні затори у різних місцях міста, доки не знизиться вартість на бензин хоча б до 25 гривень за літр.

Як розповів Ігор Пастух, речник Управління патрульної поліції Чернівецької області, представники організації "АвтоЄвросила" дійсно перекрили рух на кільці зі сторони вулиці Дубінської. Утворилися чималі затори. Патрульна поліція намагається регулювати рух, проте проїхати дуже важко. 

Фото і відео Ольги Шупені

 

На перехресті проспекту Незалежності – вулиці Героїв Майдану також перекрито рух. Проїзд по кільцю заблокували учасники “бойкоту цінам на пальне”.

В акції беруть участь близько 15 автівок на “євробляхах”. Вони заїхали на кільце і зупинилися.

Рух заблоковано по проспеуту Незалежності від вулиці Небесної Сотні до ТЦ Майдан.

Станом на 11:10 рух через кільце біля ТЦ “Майдан” у Чернівцях відновлено. Про це повідомили у прес-службі Управління патрульної поліції в Чернівецькій області.

 Також водії перекривали рух у Мамаївцях біля ресторану "Іва". Проте наразі протестувальники пропускають автомобілі, але з траси не з`їжджають.
 
Відео опублікував депутат облради Іван Гешко.
 
 
У Чернівцях на сесії міської ради представники організації Автоєвросила та Опоблоку вимагають у секретаря міськради Василя Продана повторно поставити на голосування петицію щодо звільнення начальника Управління патрульної поліції в Чернівецькій області Артура Шкроба.
 
Під час попереднього голосування депутатам не вистачило голосів.
 
Продан заявив, що голосування не дасть ніяких результатів, бо це питання – не в компетенції міської ради.

 Джерело: ТВА, https://pogliad.ua, сайт http://acc.cv.ua/

1