Авіакомпанія 'МАУ' запускатиме рейс 'Чернівці-Київ' 'на власний острах'

Авіакомпанія "МАУ" запускатиме рейс "Чернівці-Київ" "на власний острах"

13.06.2016, 17:09

Про це 9 червня в ефірі телеканалу "Чернівці" заявив народний депутат Максим Бурбак. 

Він зазначив, що запуск літака до столиці запланований не на , а на третє липня 2016 року.

Бурбак повідомив, що він півроку вмовляв чинного директора аеропорту Бориса Морського повернутися з Києва до Чернівців, щоби керувати комунальним підприємством. 

"Бачу, що нове керівництво аеропорту "Чернівці" почало працювати. І вже бачимо результат. Пана Морського я вмовляв півроку, щоби він з Києва переїхав назад в Чернівці. Він просто виходець з Чернівців, працював у Києві. Я його вмовляв піти на цю роботу. Він знав, що це за каторга, де постійні борги по зарплаті, а ніхто не літає. І цей замкнутий круг потрібно розірвати", - сказав Бурбак.

Також депутат висловив сподівання, що чернівчани почнуть користуватися відновленим авіарейсом.

"З керівництвом компанії, яка стартує з 3 липня, ми дуже плідно працювали. І врешті-решт ми домовилися, щоб вони почали на свій острах цей рейс. Тому що, по-перше, економіки ніхто не бачить. Будемо надіятися, що люди почнуть літати", - додав нардеп.

Крім того, Бурбак зазначив, що до реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту не будуть залучені фірми, "які роблять асфальт".

"В Україні є дві фірми, які мають допуски до капітального ремонту злітно-посадкових смуг", - сказав Бурбак, додавши, що він прогнозує, що реконструкція смуги розпочнеться восени цього року.

"Це досить швидко можна зробити. Треба підійти до цього грунтовно", - додав народний депутат.

Як відомо, Кабінет міністрів виділив гроші на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту "Чернівці".

molbuk.ua

1