Авакову влаштували пікет у Чернівцях

Авакову влаштували пікет у Чернівцях

21.05.2020, 13:09

Люди обурені новим перспективним планом Буковини

У Чернівцях кілька груп мешканців влаштували пікет під стінами обласної державної адміністрації, де сьогодні перебувають троє міністрів – Арсен Аваков, Максим Степанов, Олег Немчінов.

Люди з плакатами оточили міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. повідомляє molbuk.ua

Серед учасників акції протесту – жителі Сокирянського району і міста Новодністровськ, які висловлюють обурення через затверджений новий перспективний план Буковини.

Люди стоять із плакатами «Ломачинці – з Новодністровськом», «Наші діти – наше майбутнє». Аваков вислухав скарги пікетувальників та пообіцяв їм відвідати Новодністровськ.

Аваков сказав мешканцям, що у Чернівецькій ОДА сьогодні міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов поспілкувався з представниками чотирьох громад.

"Завтра ми зберемося у Києві. Буде міністр Чернишов, який у нас займається цим питанням. Будемо шукати юридичний механізм. Він юрист, і каже, що є такі можливості", – сказав глава МВС.

Водночас він сказав, що ситуація з Новодністровською ОТГ є "більш-менш" зрозумілою.

"Це питання обговорювалося, треба знайти технічний шлях", – повідомив Аваков.

Міністр додав, що кожна громада має висунути одного представника, який буде безпосередньо комунікувати з урядом.

"Ми 20 хвилин тому мали з президентом селекторну нараду. Ми сказали, що є таке питання, що люди прийшли...", – сказав глава МВС.

"Я сам на нашій нараді сказав, що Новодністровськ буде на контролі. Ми приїдемо до вас. Ми візьмемо виконувача обов’язків міністра енергетики, я приїду, може і ще хтось приїде. І ми на місці розглянемо, добро?", – пообіцяв Арсен Аваков.

Інша група людей висловлює обурення через ліквідацію дитячого протитуберкульозного санаторію «Садгора» у Чернівцях.

"У нас ситуація з другим етапом медичної реформи трагічна. Половина психіатричних лікарень, туберкульозних санаторіїв – практично все закривається. З цим не погодились, тому, по суті другий етап зупинили негайно. І тепер постановили, щоб заново формувалась підтримка цим закладам медичної сфери", – відповів пікетувальникам міністр.

Також він запропонував кільком представникам санаторію приїхати сьогодні до аеропорту "Чернівці", щоб поспілкуватися із міністром охорони здоров’я Максимом Степановим щодо цієї ситуації.

"Тут вихід наступний: якщо медики говорять, що потрібно відновити, в адекватному стані, ви підпишете новий договір з НСЗУ, і вас будуть підтримувати, і воно запрацює. В принципі, ми виходимо із того, що туберкульоз – така ж небезпечна хвороба, як і коронавірус", – відповів Аваков.

У Чернівці прибули міністри з Києва, до Чернівецької ОДА підтягують поліцію  - Через приїзд міністрів Чернівецьку ОДА оточила поліція (фото)

Чернівецька обласна адміністрація із самого ранку оточена щільним кордоном поліцейських та осіб у штатному одязі

Про це повідомляє molbuk.ua. Поліцейські нічого не коментують. Але як стало відомо, наразі у приміщенні Чернівецької ОДА на нараді перебуває троє міністрів, які сьогодні прилетіли до Чернівці, – Арсен Аваков, Максим Степанов, Олег Немчінов.

Раніше повідомляли, що сьогодні до Чернівців відправилися міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков, міністр охорони здоров’я Максим Степанов та міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

До приміщення адміністрації пропускають лише працівників за перепустками. Найімовірніше, що міністри перебуватимуть у Чернівцях орієнтовно до 14.00-15.00.

Чернівці

«Чернівецька область найбільше потерпає від коронавірусу. З 19 706 хворих в Україні тут зареєстровано 2 842 хворих. Важливо на місці оцінити ситуацію, поспілкуватися з лікарями, дізнатися, чого їм не вистачає. За нагоди також оцінити другий етап медичної реформи», – сказав  раніше Максим Степанов.

Нагадаємо, у Чернівецькій область всього зареєстровано 2842 випадкикоронавірусу. Це найбільше в Україні. За добу на Буковині виявили ще 46 випадків хвороби.

Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/incidents/cherez-prijizd-ministriv-chernivecku-oda-otochila-policiya-foto-681594.html

 Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/incidents/avakovu-vlashtuvali-piket-u-chernivcyah-681599.html

Останнє фото АСС

1