АТОвці заперечують інформацію, що Чернівці – у числі лідерів по виділенню їм земельних ділянок

АТОвці заперечують інформацію, що Чернівці – у числі лідерів по виділенню їм земельних ділянок

19.02.2016, 23:32

АТО-вці засудили ініційоване створення ще одного координаційного центру, оскільки, за їх словами, діючі такі організації наразі не виконують функції, покладені на них та очікувані військовими та їхніми родинами.

До прикладу, було спростовано інформацію місцевої влади про те, що Чернівці – у числі лідерів по виділенню для АТОвців земельних ділянок. Самі хлопці під час засідання «круглого столу» запитували присутніх депутатів, чи вони бачили ці земельні ділянки. За словами депутата міської ради від «Самопомочі» Богдана Ковалюка, у січні цього року було затверджено більше ніж 80 проектів відведення земельних ділянок. Надалі, мовляв, розробляти документацію має сам учасник АТО. Але військові не задоволені масивами, на яких їм пропонують землю: до прикладу, на Лукіяновича лише аби провести електропостачання, потрібно півмільярда гривень. На осушування (меліорацію) території також немалі кошти – 270 мільйонів гривень. Хто за це заплатить?

Стосовно ж розрекламованих у ЗМІ «видач» квартир - за словами власників, котрі з цього приводу вже звертаються до різних інстанцій – вони «отримали коробку та двері». Скільки ж ще вартує, аби довести цю площу до більш-менш нормальних для проживання умов? Де брати такі кошти?

Воїни-АТОвці, медики обласного психіатричного диспансеру, на базі якого функціонують  реабілітаційні ліжко-місця,  вдячні волонтерам за створення цього міні-центру. Проте було б значно краще, якби таку реабілітацію хлопці змогли проходити не на базі спецзакладу, де лікують в тому числі й психічно хворих зі стійкими розладами психіки а, до прикладу, у госпіталі чи санаторії, зрештою. Адже, на жаль, після проходження лікування в стінах психдиспансеру не завжди бійці мають право на подальшу роботу, на яку хочуть влаштуватися, чи навчання у автошколі, аби отримати водійське посвідчення.

Джерело: http://www.chas.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Андрей Бранашко

20 лютого 2016 00:37