Арсеній Яценюк знайшов законодавчу норму, за якою Янукович може звільнити Юлію Тимошенко

Арсеній Яценюк знайшов законодавчу норму, за якою Янукович може звільнити Юлію Тимошенко

08.10.2013, 17:07

Жодних законних підстав для ув’язнення Юлії Тимошенко не було. Але є всі законні підстави для того, щоб президент України підписав акт про її помилування.

Про це заявив голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк з парламентської трибуни у вівторок, 8 жовтня.

«Зараз ідуть інсинуації про те, чи є законні підстави (для звільнення Юлії Тимошенко. – ред.) чи немає, а чи можна це, чи не можна. Я хотів би дуже чітко заявити: жодних законних підстав для ув’язнення Юлії Тимошенко не було. Але є всі законні підстави для того, щоб президент України підписав акт про її помилування», - наголосив він.

Арсеній Яценюк зазначив, «що політичні опоненти з Партії регіонів доволі вільно тлумачать акти законодавства, які підписані персонально президентом Віктором Януковичем». Адже, як підкреслив голова Політради «Батьківщини», пункту 6 Указу президента №902/2010 від 16 вересня 2010 року, яким затверджене положення про помилування, «дуже чіткого говорить – клопотання про помилування засуджених, які не відбули половину призначеного їм строку покарання, а також клопотання осіб засуджених за тяжкі чи особливо тяжкі злочини можуть бути задоволені за наявності обставин, що потребують особливого гуманного ставлення».

Як нагадав Арсеній Яценюк, президент України Віктор Янукович чітко заявив, що з метою виконання гуманітарної місії він готовий розглянути питання надання можливості отримання медичної допомоги Юлії Тимошенко.

«Всі законні підставі є в акті президента, і даний акт чітко зазначає, що президент України має законне право для прийняття відповідного рішення. Просимо президента взяти ручку, листочок, підписати це рішення і поставити крапку в цій ситуації і відкрити абсолютно нову сторінку. Нову сторінку розвитку української держави, наших стосунків із західними партнерами і його стосунків, в тому числі, з українцями, які вимагають справедливості по відношенню до себе і по відношенню до Юлії Тимошенко», - наголосив він.

Він нагадав, що дві з трьох умов для підписання Угоди з ЄС виконані: «Третя так і залишається невиконаною, а саме зупинка політичних переслідувань. Це та ключова вимога, яка при вирішенні дасть можливість Україні стати на європейських шлях розвитку і стати частиною великої європейської сім’ї. Мова іде про питання звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко».

«Звільнення Юлії Тимошенко - це шлях до звільнення України. І ми закликаємо Віктора Януковича це зробити», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Джерело: byut.com.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Юля цьому кролику покаже його місце!

avatar

Юля прийде - порядок наведе!

09 жовтня 2013 22:54