Арсеній Яценюк: Політична боротьба у другому турі виборів не має перейти в політичну війну (відео)

Арсеній Яценюк: Політична боротьба у другому турі виборів не має перейти в політичну війну (відео)

01.04.2019, 13:04

"Країна сьогодні воює на зовнішньому фронті проти російської агресії. Тому політична боротьба - це нормально. Але треба не допустити політичної війни", - наголосив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в ефірі програми "Головна тема. Вибір" на ТРК "Україна" у вечір першого туру виборів Президента України 31 березня.

Переможці першого туру президентських виборів будуть жорстко боротися за електорат, за кожен голос", підкреслив він: "Дуже важливо, щоб ця політична боротьба не перейшла в політичну війну".

"Країна сьогодні воює на зовнішньому фронті проти російської агресії. Тому політична боротьба - це нормально. Але треба не допустити політичної війни", - наголосив він.

"(Необхідно) готуватися до того, що треба потиснути руку переможцю президентських виборів", - сказав Арсеній Яценюк.

"У жодного кандидата сьогодні немає 50%. І за три тижні треба зробити максимум для того, щоби ті виборці, які за них не проголосували, прийшли на виборчі дільниці й віддали голос саме за цього кандидата".

Арсеній Яценюк наголосив, що це складне завдання для переможців першого туру перегонів: "Для обох кандидатів це складне завдання. Ще ніхто вибори не виграв. За три тижні дуже багато різних цікавих речей почуємо".

Він наголосив на важливості того, аби кандидати не "переходили червоних ліній": "Якщо ти думаєш, що перейшов червону лінію по відношенню до опонента, - так до тебе дві червоні лінії перейдуть. І немає чого ображатися. Тобто треба утримуватися в правилах. Правилах достойної боротьби. Так, жорсткої, але достойної боротьби".

"Публічність - це частина політики. Це як бій на рингу - хто сильніший. І той, хто не піде на дебати, той уже програв", - сказав лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в ефірі програми "Головна тема. Вибір" на ТРК "Україна" у вечір першого туру виборів Президента України 31 березня.

"Або тобі нічого сказати, або ти боїшся. Або якщо тобі нічого сказати і ти боїшся - значить, ти слабкий", - наголосив Арсеній Яценюк, відповідаючи на запитання щодо необхідності дебатів між переможцями першого туру президентських виборів.

"Це не тільки питання законодавчого забезпечення. Звичайно, можна внести в закон норму, яка би вимагала від кандидатів у президенти дебати. Але політика не потребує в цьому випадку закону. Вийди до людей і скажи, переконай їх, що ти сильніший, ніж твій опонент".

"Тому вважаю, що дебати повинні бути обов’язково. І я сподіваюсь, що два фіналісти підуть навіть не на одні, а на двоє дебатів", - сказав він.

Дебати, за словами Арсенія Яценюка, мають стосуватися, зокрема, зовнішньої політики, національної безпеки і оборони, державного управління, - "за що кожен виступає і як він це збирається робити".

 
1


КОМЕНТАРІ (4)

Браво, Арсеній! Істину рече земляк. Учора навіть зізнався, що до останнього моменту не знав за кого віддати голос!

avatar

Антон

01 квітня 2019 22:39

Кому  нужно твое мнение, очкастый ноль?! Ты и твоя преступная группировка НФ пять лет пили кровь народа, грабили и уничтожали страну.. Тебе лучше думать куда бежать.

avatar

Кролику умноженному на ноль

02 квітня 2019 00:44

Через таких як кулявлоби ненажерливі люди і зневірились.

avatar

Патон

02 квітня 2019 09:34

Куля в лоб вже полетіла!Нагадать йому про діло,те що він там наробив, доллар,газ і той паркан все згадає йому "ІВАН"

Досить красти Свинарчуки!!!

avatar

Tarad

03 квітня 2019 04:36