Арештований Фірташ досі зберігає вплив у Чернівцях - через групу депутатів Продана, - політолог Березовець

Арештований Фірташ досі зберігає вплив у Чернівцях - через групу депутатів Продана, - політолог Березовець

22.02.2017, 18:21

Український олігарх Дмитро Фірташ, щодо якого учора суд Відня прийняв рішення про екстрадицію до США, найбільше зберіг свій вплив на політику в Чернівецькій області.

Таку думку в коментарі кореспонденту molbuk.ua висловив київський політолог Тарас Березовець.

"Вплив Дмитра Фірташа в українській політиці суттєво впав за три роки - з моменту, коли він втік до Австрії. І в цьому йому посприяли значною мірою політичні та бізнесові партнери – такі як Льовочкін і Бойко. Але вплив Фірташа зберігається достатньо серйозно, зокрема, у Чернівецькій області на рівні міської ради. Ми знаємо, що є група людей, очолювана паном Проданом, які активно просувають інтереси олігарха-втікача", - розповів політолог.

Березовець вважає, що олігарх буде прагнути вийти під заставу, і не виключено, що захоче повернутися в Україну.

Фірташ досі зберігає вплив у Чернівцях - через групу депутатів Продана, - політолог Березовець

"Бо в Україні проти нього немає порушених кримінальних проваджень, і Україна, як відомо, не видає третім країнам своїх громадян. Тобто, якщо Австрії можна депортувати Фірташа до США, то з України його відправити в Америку буде неможливо, бо це прямо забороняє норма закону", - сказав політолог.

Окрім того, Березовець вважає, що повернення олігарха найбільше боїться колишній глава АП часів Януковича Сергій Льовочкін.

"Звичайно, що його повернення дуже боїться в першу чергу Льовочкін. Крім того, це може створити зайвий клопіт меру Києва Кличку", - розповів Березовець.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Так він же голова Асоціації роботодавців України, не якесь пустопоржнє бидло, як дехто із його критиків. Робочі місця створює. місіонерськими діями відомий. Новітній Чикаленко...

avatar

Майкл

22 лютого 2017 21:21

Этого "эксперта" не пинал только ленивый )))) Березовец уже пророчил Клинтон и с пеной у рта визжал прогнозами что Трампу никогда не бывать президентом. Аналитик из Березовца не вышел.

avatar

Сева

22 лютого 2017 23:53