Арешт Фірташа ставить хрест на можливостях і амбіціях тих людей, які останнім часом керували в нашому місті, - політолог

Арешт Фірташа ставить хрест на можливостях і амбіціях тих людей, які останнім часом керували в нашому місті, - політолог

14.03.2014, 13:47

Арешт бізнесмена Дмитра Фірташа докорінно змінить розстановку сил у Чернівецькій області вважає політолог, викладач ЧНУ Ігор Мельничук.

– Ті, хто перебуває при владі, повинні зрозуміти, що рано чи пізно цю владу доведеться втратити і відповідати за всі правопорушення і злочини, які робилися в той період. Про зв’язки Фірташа із Семеном Могилевичем було відомо досить давно. Співробітники ФБР повідомили, що ця справа велася ще з 2006 року, і вона не стала результатом подій в Україні. Хоча я не вважаю, що арешт Фірташа не пов’язаний з цим. Гадаю, це певним чином є сигналом і українським, і, можливо, навіть російським олігархам. Це стало одним із прикладів рішучості США та Європи щодо України зокрема в питанні санкцій.

Колишнє керівництво області, яке було близько пов’язане із Фірташем і його оточенням, також чудово розуміло і знало, чим це у майбутньому може закінчитися. Перш ніж починати оцю гру, вони прекрасно мали усвідомити, що така гра досить небезпечна. Тому, в даному контексті, це докорінно змінить розстановку сил в області. З одного боку, це, звичайно, дуже б’є по колишній владі, і по тих особах, які з Партії регіонів хотіли перекинутися тепер до нинішньої влади. Колишній керівник ОДА неодноразово говорив про те, що "ми повинні бути дуже вдячні меценату" і маємо ледь не руки йому цілувати.

Можуть дещо послабитися позиції партії "УДАР", яку, як відомо, пов’язують із Фірташем, хоча вона неодноразово від цього відхрещувалася.

Безумовно, арешт Фірташа практично ставить хрест на можливостях і амбіціях тих людей, які останнім часом керували в нашому місті. Мається на увазі частина "нових" регіоналів і "тушок", яких пов’язують із колишнім секретарем міськради Віталієм Михайлішиним та його оточенням.

molbuk.ua

Виталий Портников: После ареста Дмитрия Фирташа Путин начал резко менять позицию.

После ареста украинского олигарха Дмитрия Фирташа может всплыть много интересных подробностей о деятельности руководителей России.

Такое мнение высказал в эфире Еспресо.TV журналист Виталий Портников.«Именно Фирташ и близкие к нему люди были теми, кто был способен осознать настроения российского политического руководства. Сразу после ареста Фирташа из российской столицы пришло сообщение о встрече Путина с Советом Федерации. Я думаю, там был разговор не только о Крыме, но и о том, что может рассказать Фирташ на допросе ФБР» , - сказал Портников.

Он также отметил, что арест Фирташа может кардинально повлиять на политический процесс и в Киеве, и в Москве.«Арест Фирташа меняет весь политический процесс на постсоветском пространстве. Он много знает о тех, кто остался в Киеве, за границей и кто Москве, и думает что все еще царствует в мире», - отметил он.Напомним, сегодня стало известно, что Дмитрия Фирташа арестовали в Вене по просьбе ФБР.

1