Андрухович заступився за 'Букініст'

Андрухович заступився за "Букініст"

27.02.2013, 22:52

Під час представлення квартири-резиденції для поетів і перекладачів у Чернівцях журналісти поцікавилися у Юрія Андруховича, чому він не прийшов на презентацію фотоальбому "Букініст. Назавжди". За словами письменника, він планував там побувати, якщо дозволять обставини. Але сталося так, що засівши за переклад повісті "Прогулянка" швейцарського письменника Роберта Вальзера він не зміг відірватися від роботи. Бо основним завданням письменника все-таки є робота, а не відвідування презентацій.

Водночас, з огляду на те, що  акція була не лише презентацією, а громадянською акцією на підтримку книгарні та її директорки, Юрій Андрухович заявив, що цілковито підтримує "Букініст".

- Я в принципі проти закриття будь-якої книгарні, а тим більше такої, як чернівецький Букініст, яким керує така людина як Марина Львівна! Адже це вже давно не просто книгарня, а своєрідний культурний центр міста, - наголосив він. - Тому вважайте, що я теж став на його захист.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Цікаво скільки Лібанова і журналісти ще будуть брехати про закриття книгарні? Це вже перетворюється на якусь комедію. 

avatar

читач

27 лютого 2013 21:02

avatar

Сергій Воронцов

27 лютого 2013 21:59

Воронцов! Ты выбил у бедной женщины все ее козыри! Акцент на Букинисте для нее был хорошо разыгранной картой. Ты спутал все ходы! Нарываешься на шквал истерики в свой адрес. Для тебе, видно, тоже дороже правда и честь журналистики, которая отстаивает все же правду, а не обслуживает отдельные мнения.

avatar

Исаченко

28 лютого 2013 08:53

Щойно на ФБ було видалене усе листування довкола цього питання. Ось і всі принципи вільної журналістики, ось і вся ціна мітингам за свободу слова і сто-цензурі. Хоча я розумію Антонюк. Мало кому хочеться потім червоніти на людях, як зашарівся після своєї несвідомої брехні Андрухович. На те він і Митець, щоб мати совість і від того червоніти - за інших. Хоча листування зберіглося - рукописи не горять. ось безімена з нього цитата, й так всі зрозумієть чия і кому адресована: "Так, может, сделаешь правильный вывод: кто же должен быть настоящим "власныком" в "Букинисте" кроме меня, "найманого працивныка"??? Проснись, Страна!" Справді, доста спати! Не здивуюся, якщо і тут почнуть видаляти коменти. До лже-ніків уже дійшло...

avatar

Ісаченко

28 лютого 2013 09:56