У 'Народному фронті' назвали Савченко путінським лобістом, 'Батьківщина' обіцяє дати оцінку її заявам

У "Народному фронті" назвали Савченко путінським лобістом, "Батьківщина" обіцяє дати оцінку її заявам

03.08.2016, 22:44

Народний фронт вимагає від Батьківщини або відмежуватися від Надії Савченко, яка лобіює вимоги Володимира Путіна, або взяти політичну відповідальність за неї, водночас у Батьківщині обіцяють найближчим часом дати оцінку публічним заявам Савченко.

"Батьківщина має або відмежуватися від путінського лобіста Савченко, або відкрито взяти політичну відповідальність за неї", - заявив нардеп від Народного фронту Андрій Тетерук, повідомляється на сайті НФ.

"З моменту свого обміну Надія Савченко послідовно, по пунктах, виголосила всі ті політичні вимоги й пропагандистські тези, які висуває щодо України Путін. Згадаймо: "прямі переговори" з російськими маріонетками; "вибачення" України перед терористами; "у Євромайдані й війні винна сьогоднішня влада України"; "декомунізація і захист української мови розколюють країну"; нова конституція з економічною автономією регіонів, парламентською республікою з мажоритарною системою", - перерахував депутат.

Тетерук нагадав, що аналогічні тези висловлює або сам Володимир Путін або його "кум і партнер" Віктор Медведчук.

Нардеп також заявив, що "пропутінська публічна позиція Савченко" не дуже відрізняється від поглядів та рішень самої Юлії Тимошенко, яка, зокрема, 27 лютого 2014 року "вимагала не допустити будь-якого збройного опору російській агресії".

"Тому, якщо фракція Батьківщина згуртується навколо Надії Савченко, як нової розкрученої лідерки, - це буде послідовне й чесне політичне рішення", - наголосив Тетерук.



Водночас заступник Голови партії «Батьківщина» Андрій Кожем’якін повідомив, що на найближчому засіданні Президії Політичної ради партії ВО «Батьківщина» буде надано оцінку заявам народного депутата Надії Савченко.

«Останнім часом у медіа-просторі України звучать заяви окремих членів фракції «Батьківщина» у Верховній Раді України щодо різноманітних бачень концепцій, стратегій і тактик т.зв. «перезавантаження держави» і певних безпосередніх кроків у цьому напрямку. Часто такі заяви не є узгодженими та йдуть всупереч з офіційною позицією партії ВО «Батьківщина», – сказав він.

На думку заступника Голови політичної сили, такі висловлювання вводять громадськість в оману щодо офіційної політичної лінії партії.

Андрій Кожем’якін наголосив, що «Батьківщина» завжди виступала за незалежність держави, її територіальну цілісність, якнайшвидше встановлення миру в Україні, звільнення заручників Кремля, відстоювала цінності Революції Гідності.

«В умовах війни ми закликаємо політиків зважувати кожне слово, яке повинно зміцнювати країну, а не шкодити стабільності, призводити до поглиблення політичної кризи та загострювати протистояння у суспільстві», – заявив Кожем’якін.

Як запевнив політик, «Батьківщина» вітає демократичне обговорення з будь-яких питань діяльності партії та розвитку держави. При цьому ми завжди виступаємо з консолідованою позицією. До цього закликаємо і тих депутатів, які нещодавно поповнили ряди партії».

За словами Андрія Кожем’якіна, на найближчому засіданні Президії Політради партії буде дано оцінку останнім публічним висловлюванням народного депутата Надії Савченко, а про результати буде поінформовано українське суспільство.

 http://ba.org.ua/andrij-kozhemyakin-prezidiya-politradi-batkivshhini-nadast-ocinku-zayavam-nadi%D1%97-savchenko/

1


КОМЕНТАРІ (1)

интересние будет если тетерук розкажет про любовницу чорновол  которой мужа он убил в АТО.Юля умножила на ноль кулявлобов вот они и сходят с ума.

avatar

АЗОВ

03 серпня 2016 20:49