Анатолій Гриценко: Президент має почати деолігархізацію з Порошенка - тоді повірять!

Анатолій Гриценко: Президент має почати деолігархізацію з Порошенка - тоді повірять!

25.03.2015, 11:26

Президент зараз отримав шанс замахнутися на супер-завдання - провести деолігархізацію держави. Не просто Коломойського поставити на місце, звести з ним політичні й бізнесові рахунки. Здійснити справжню системну деолігархізацію! Яка би не завершилася на Коломойському, Ахметові чи Фірташі...

Усіх олігархів поставити в рамки прозорого конкурентного підприємництва. Без жодного монополізму. Без ексклюзивного доступудо бюджету. Без виписаних під олігарха-фаворита умов і схем приватизації. З доплатою за вкрадене, отримане задешево й приховане від оподаткування. З відсіканням політично-медійних хвостів. Без персональних урядових, прокурорських і суддівських "дахів".

Це треба зробити в інтересах України, бо нинішній олігархат позбавляє країну майбутнього, європейського і взагалі будь-якого.

Щоб цей процес не завершився банальним перерозподілом активів і впливів, щоб Президентові повірили, деолігархізацію Президент має розпочати з Порошенка. Власним прикладом, за принципом: роби як я! Тоді Президентові повірять. Лише тоді.

Чи одважиться Президент на рішучий і безперечно вірний крок?

Анатолій ГРИЦЕНКО

Офіційна сторінка у ФБ

Фото з сайту http://www.ukrop-ua.net

ДОВІДКОВО: 

Президент Петро Порошенко задовільнив прохання Ігоря Коломойського про відставку з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. 

Указ був підписаний під час зустрічі з Коломойським, повідомляє прес-служба президента України.

Президент вважає, що Дніпропетровщина "має залишатися надійним захисним рубежем на сході України". "Маємо забезпечити мир, стабільність та спокій. Дніпропетровщина повинна залишатися бастіоном України на Сході, захищати мир та спокій громадян", - цитує Порошенка прес-служба.

Виконуючим обов'язки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації буде призначено Валентина Резніченка.

Указ з'явився на офіційному сайті президента десь близько другої ранку.

1