Анатолій Дмитрієв  призначив службове розслідування за  фактом затримання 23-річного лейтенанта поліції, якого підозрюють у збуті наркотиків

Анатолій Дмитрієв призначив службове розслідування за фактом затримання 23-річного лейтенанта поліції, якого підозрюють у збуті наркотиків

11.01.2020, 11:55

Увечері 10-го січня до ГУНП в Чернівецькій області надійшла інформація про затримання слідчого Чернівецького відділу поліції співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, СБУ та Державного бюро розслідувань. За попередньою інформацією, 23-річний лейтенант поліції здійснював збут наркотиків.

 Для з’ясування всіх обставин на місце події одразу виїхали співробітники відділу інспекції з особового складу обласного управління Нацполіції.

 Начальник ГУНП в Чернівецькій області Анатолій Дмитрієв підписав наказ про призначення службового розслідування за вказаним фактом. За результатами розслідування буде надано принципову оцінку діям слідчого та його керівництва.

 Наразі вирішується питання про застосування до порушника дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення з лав Національної поліції України.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині затримали слідчого поліції, який продавав наркотики і психотропи
 
ДОВІДКОВО:

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, затримали слідчого Чернівецького відділу поліції ГУ Національної поліції в Чернівецькій області під час збуту наркотичних речовин.

За попередньою інформацією, слідчий систематично продавав наркотики місцевим мешканцям. Під час чергового збуту амфетаміну, правоохоронця затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Досудове розслідування триває, проводиться обшук за місцем проживання затриманого.

Наразі вирішується питання повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України), обрання відносно нього запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Чернівецької області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України у Чернівецькій області та Чернівецьке управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

1