АМКУ відкрив справу проти 'Чернігівгаз Збут' за ознаками зловживання монопольним становищем при формуванні ціни на газ

АМКУ відкрив справу проти "Чернігівгаз Збут" за ознаками зловживання монопольним становищем при формуванні ціни на газ

20.01.2021, 15:36

Північне міжобласне територіальне відділення АМКУ відкрило справи проти шести газзбутів ( "Київоблгаз Збут", "Житомиргаз Збут", "Чернігівгаз Збут", "Черкасигаз Збут", "Уманьгаз Збут" і "КіевГазЕнерджі") за ознаками зловживання монопольним становищем при формуванні ціни на газ.

Про це повідомив в Facebook глава Північного міжобласного відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

"Саме ці компанії мають структурні ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку в своїх регіонах. Наскільки мені відомо, найближчим часом на черзі й інші області і міста.

Мова йде не тільки про невиправдано високих цінах, йдеться також і про дії засновників цих газсбитов. Є скарги на операторів газорозподільних мереж, які намагаються зупиняти перехід споживачів до інших постачальників. Наприклад, через нарахування неіснуючої заборгованості при остаточних розрахунках ", - додав Хмельницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівцігаззбут вважає рішення про зменшення вартости газу політичним

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сподівається, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафує усі газопостачальні компанії, які несправедливо завищували ціни на газ для населення

Про це Шмигаль сказав під час засідання уряду, передає Еспресо.TV.

“Вчора була інформація, що відкрито шість справ проти газопостачальних компаній-монополістів, які несправедливо задерли ціни для людей. Сподіваюсь, що Антимонопольний комітет перевірить і інші компанії та доведе цю справу до кінця із відповідними рішеннями, штрафами і наведенням порядку на ринку постачання газу для людей”, – сказав Шмигаль.

1