США виділять майже 400 тис доларів на реставрацію Мармурової зали Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича

США виділять майже 400 тис доларів на реставрацію Мармурової зали Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича

04.08.2021, 16:30

Чернівецький національний університет став переможцем конкурсу від Посольського фонду США. ВУЗ отримає майже 400 тисяч доларів гранту для реставрації Мармурової зали.

Про це Суспільному сказав ректор університету Роман Петришин.

Метою програми є збереження історичних будівель та пам'яток. У її межах відреставрують залу університету 19 століття. За словами ректора, у Мармуровій залі оновлять стелю, балкон, три входи та сходи.

За словами Петришина, перед тим, як податися на грант, провели експертну оцінку реставрації. Гроші мають освоїти за два з половиною роки.

Джерело: Мармурову залу Чернівецького національного університету відреставрують за майже 400 тис доларів (suspilne.media)

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича став переможцем конкурсу на отримання гранту від Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини (Фонд AFCP) для реставрації Мармурової зали університету.

Про це йдеться на сайті університету.

Програма Фонду AFCP має на меті збереження історичних будівель та пам’яток, археологічних об’єктів, музейних колекцій, форм вираження традиційної культури, а саме мов корінних народів та ремесел.

Всі результати програми грантів AFCP 2021 та фінансування таких проєктів:

Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича: Збереження Мармурової зали університету 19 століття ($363,784);

Вінницький обласний краєзнавчий музей: Збереження етнографічних об’єктів, пов’язаних з українським композитором 19 століття Миколою Леонтовичем ($27,917);

Громадська організація “Вибір” з Луганської області: Документування пам’яток архітектури Луганської області ($17,285).

1