Американські експерти вказали Гройсману на корумпованість української митниці

Американські експерти вказали Гройсману на корумпованість української митниці

12.07.2016, 13:59

Місія США з оцінки потреб реформи української митної системи завершила свою роботу й приступила до складання звіту з рекомендаціями.

Представники місії в понеділок, 11 липня, зустрілися з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і обговорили з ним питання подальшої співпраці, повідомляє прес-служба Кабміну.

Голова уряду висловив сподівання, що план коротко-, середньо-, довгострокових дій буде швидко складений і уряд зможе перейти до його впровадження.

Американські експерти, у свою чергу, звернули увагу на високу уразливість до корупції української митної системи, а також озвучили основні рекомендації щодо її реформування.

Представники Митно-прикордонної служби США відзначили необхідність організаційно-структурної перебудови, зміни роботи внутрішніх митниць, спрощення процедур, вдосконалення інформаційно-технологічного забезпечення, підвищення кваліфікації персоналу, а також збільшення заробітних плат працівників митниці та фінансування митної служби.

Експерти пообіцяли підготувати звіт з переліком рекомендацій протягом 30 днів, а Гройсман запевнив, що Кабмін затвердить його в якості плану реформи української митниці.

Члени місії нагадали, що від ефективності роботи митних органів багато в чому залежать зростання економічних показників та інвестиційна привабливість держави.

Нагадаємо, місія США за оцінкою потреб реформування митної служби розпочала роботу в Україні 29 червня. У її складі – співробітники митного і прикордонного відомств Сполучених Штатів. За результатами роботи місії буде сформований план реформи, і українська сторона повинна буде її почати.

Відправка місії в Україну була узгоджена Гройсманом з комісаром Бюро з митних питань та охорони кордонів Гілом Керліковські та віце-президентом США Джо Байденом під час візиту українського прем'єра до Вашингтону.

Більше читайте тут: http://dt.ua/ECONOMICS/amerikanski-eksperti-vkazali-groysmanu-na-korumpovanist-ukrayinskoyi-mitnici-213438_.html

1