Американка шукатиме у Чернівцях енергію співвітчизників Ольги Кобилянської

Американка шукатиме у Чернівцях енергію співвітчизників Ольги Кобилянської

22.04.2013, 18:12

Резиденція MERIDIAN CZERNOWITZ приймає нову стипендіатку

У вівторок, 23 квітня, об 11 годині на квартирі-резиденції для поетів і перекладачів MERIDIAN CZERNOWITZ (м. Чернівці, вул. О. Доброго, 9, кв. 9 (код дверей 34) відбудеться прес-конференція.

Участь у ній візьмуть: письменниця, фотожурналіст і психолог Кора Шварц (США) та директор Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Ірина Вікирчак.

 «Моя мета перебування на стипендії в Чернівцях полягає в тому, розповідає Кора Шварц, щоб знаходитися в атмосфері, сприятливій для писання, без будь-яких обмежень, окрім моментів, коли можна відволіктися на звук людей на вулиці й ту енергію співвітчизників Ольги Кобилянської, її міста і країни, що піднімається крізь моє вікно».

Кора Шварц керує резиденцією для письменників в північній частині штату Нью-Йорк. Остання була заснована в дусі української письменниці Ольги Кобилянської, яка вважається однією з перших феміністок у Східній Європі.

Більше про Кору Шварц: www.coraschwartz.com

     http://bit.ly/ZHlQpe

Нагадаємо, що у лютому-березні 2013 року стипендіатами резиденції MERIDIAN CZERNOWITZ були: поет, письменник і перекладач Юрій Андрухович (Україна) та поет і есеїст Рон Вінклер (Німеччина). Щороку організатори планують приймати в квартирі-студії 8-10 поетів з Європи. Вони житимуть і творитимуть тут протягом місяця.

Проект здійснюється за підтримки Allianz Kulturstiftung (Німеччина) та генерального партнера житлового комплексу «Водограй» (м. Чернівці, вул. Воробкевича, 31 А).

Лілія Шутяк, прес-секретар MERIDIAN CZERNOWITZ

097 66 57 047, [email protected]

1