Алгоритм Малишевського для вирішення проблем медичної галузі

Алгоритм Малишевського для вирішення проблем медичної галузі

20.05.2016, 11:24

Постійна комісія Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення, підтримки учасників АТО і членів їх родин, (голова – Ігор Малишевський) не тільки констатує проблеми медичної галузі, але й показує шлях їх цивілізованого вирішення.

- Саме наша депутатська комісія на повен голос - чи не вперше на офіційному рівні - заговорила про проблему добровільно-примусових благодійних внесків у лікувальних закладах і установах краю, - прокоментував одне з питань, ухвалених під час чергового засідання комісії її голова Ігор Малишевський. - І щойно хворобу діагностували, після нетривалих спроб заперечувати існування проблеми, її, як і годиться, почали вирішувати. Виявилося, якщо проблемні питання не замовчувати, вдаючи ніби їх не існує, то їх цілком можна розв’язувати. Прикладом чого стало клопотання лікувальної установи до нашої комісії. Щойно у Чернівецькому онкодиспансері підготували звернення про додаткове виділення коштів, які допомогли би бодай частково компенсували потребу у благодійних внесках, комісія одразу пішла назустріч. Просто на засіданні, без зволікання і бюрократичної тяганини, члени комісії підтримали це звернення від адміністрації онкодиспансеру і рекомендували винести його на розгляд сесії обласної ради.

- Наша мета якраз і полягала у тому, щоб сформулювати правильний алгоритм дій за подібних обставин, - продовжує Ігор Малишевський. - Переконаний, що подібна ситуація існує також в інших лікувальних закладах краю. Тому потрібно не замовчувати якісь потворні явища, які кидають тінь на всю медичну галузь, часто заперечуючи самовіддану працю тисяч професіоналів, а прямо і відверто говорити про них. Це перший крок на шляху до одужання всієї системи. Це правильний і єдино можливий шлях. Звісно, якщо ми хочемо долати проблеми галузі, а не заганяти їх ще далі в глиб, мовчки перекладати фінансування галузі на пацієнтів. Тим самим непрямо сприяючи можливим зловживанням не лише з благодійними коштами, але й з тими мізерними коштами, які галузь отримує від держави. Врешті, кому як не лікарям має бути найкраще відомо: чим швидше хворобу діагностувати, тим легше її потім лікувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онкодиспансер прагне відмовитися від благодійних внесків. Просить допомоги в облради

УКРОПівець Ігор Малишевський закликав департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА повернутися обличчям до АТОвців

1


КОМЕНТАРІ (2)

сын взяточницы реформатор.смешно. "реформирует" медицину вместе с дочкой продажного журнашлюги

avatar

анекдот

20 травня 2016 12:41

Які смішні ці Малиш і Ко

Чи все ж таки дурні

avatar

Бук

20 травня 2016 12:53