Тепер, коли Польща відрила кордон для російських фур, Тягнибок раптом вирішив фури зупиняти, - Винничук

Тепер, коли Польща відрила кордон для російських фур, Тягнибок раптом вирішив фури зупиняти, - Винничук

28.02.2016, 02:09

Український письменник Юрій Вининчук прокоментував інформацію про нове перекриття транзиту російських фур активістами "Свободи". Про це він написав на своїй сторінці у ФБ.

- Цікаво. Тепер, коли Польща відрила кордон для російських фур, Тягнибок раптом вирішив фури зупиняти. Який сенс? Хіба що в цьому хтось зацікавлений.

26 лютого активісти "Свободи" у підтримку загальнодержавної акції блокування російського вантажного транспорту на території України виставили пункти спостереження на пропусках "Порубне" та "Мамалига". 


Як повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО "Свобода", у блокуванні беруть участь депутати Чернівецької міської та обласної рад. Наразі поблизу пропускного пункту "Порубне" перебуває 14 російських автівок. Пропуск вантажівок не здійснюється.

Як зазначає голова Чернівецької обласної організації ВО "Свобода" Ярослав Когутяк, на сесії Глибоцької об'єднаної селищної громади свободівські депутати озвучили офіційне рішення "Свободи" щодо вимоги від уряду Яценюка невідкладно заборонити транзит російських фур українською територією. А також скасувати зрадницьке за своїм змістом рішення про відновлення з 25 лютого російського транзиту.

"Свобода" по всій Україні відновила протестні акції щодо недопущення переміщення російського вантажу через українські кордони. Але уряд своїм рішенням знову дозволив вантажівкам із номерами агресора пересуватися нашою територією. Такі дії Арсенія Яценюка суперечать державницьким інтересам і лише підтверджують прагнення забезпечити олігархічні інтереси", - додає заступник голови обласної ради свободівець Віталій Мельничук.

Протестні акції націоналісти планують продовжувати і закликають уряд України якнайшвидше ухвалити рішення щодо повного припинення переміщення російського транспорту по території України.

ДОВІДКОВО:

У ході  акції з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України чернівецькі свободівці зупинили 14 вантажівок.

Про це повідомили у ВО "Свобода" 27 лютого станом на 8:00.

"Чергування продовжується за участи депутатів місцевих рад всіх рівнів", - йдеться у повідомленні.

Раніше лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що акція з блокування руху вантажівок поновилася 26 лютого.

У п'ятницю у "Свободі" заявили, що активісти Стрийської районної та міської організацій "зупинили та відправили у зворотньому напрямі 7 російських вантажівок". Повідомлялося, що загальний рух транспорту відбувається без змін, конфліктів немає.

14 лютого Росія призупинила рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, своєю територією у відповідь на блокування в Україні активістами російських вантажівок і затримала кілька сотень машин.

15 лютого Україна у відповідь призупинила транзитні переміщення вантажних автомобілів РФ своєю територією.

Згодом Росія й Україна домовилися про тимчасове, до 25 лютого, припинення заборони на транзит – для повернення затриманих машин до пунктів призначення.

 24 лютого міністр інфраструктури України Андрій Пивоворський повідомив, що Україна згодна з пропозицією Міністерства транспорту РФ і з 25 лютого поновлює транзитні автоперевезення для росіян.

Активісти організації "Карпатська січ" заявили, що можуть знову блокувати транзит російських фур через територію України.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Дебильё!!!

avatar

Simon

27 лютого 2016 12:39

Зверніть увагу, що заступник голови Чернівецької обласної ради засудив рішення Кабінету Міністрів України і організував перекриття КПП "Порубне". Цей мунтян через Альону вже "поплив"...

avatar

Юрій

27 лютого 2016 12:55