Активісти  ГО «Чернівці – місто майбутнього» і партії «Автомайдан» нарікають на переслідування у кіберпросторі

Активісти ГО «Чернівці – місто майбутнього» і партії «Автомайдан» нарікають на переслідування у кіберпросторі

11.07.2015, 01:49

 Нещодавно, 3 липня профіль ГО «Чернівці – місто майбутнього» в мережі Facebook було заблоковано. Вся та інформація, яку громадська організація постійно висвітлювала просто-напросто втратилась (а це близько 300 статей та більше 1000 фото). В першу чергу активісти розповідають про те, що дійсно вели даний профіль всупереч вимогам соцмережі Facebook, адже його потрібно було реєструвати як цікаву сторінку чи групу. Та навіть якщо і так – то організації повинні були прийти попередження про те, що необхідно здійснити стосовно сторінки зміни, натомість адміністратора, який її вів, просто поставили перед фактом, в результаті чого всі пости, відеоматеріали та фотографії було знищено. І хоча в останній момент сторінку продублювали двічі – інформація не відкривалась.

Крім того, прес-секретар ГО «Чернівці – місто майбутнього» Яна Білецька за декілька днів до прикрого інциденту помітила,  що її особиста сторінка в мережі «Вконтакте» та сторінка організації знаходиться в он-лайні, і перевіряючи IP-адресу, вона виявила, що комп’ютер, який знаходиться в офісі – ввімкнений, і саме звідти заходять і на її сторінку, а також на сторінку ГО «Чернівці – місто майбутнього». Та цьому ніхто не придавав особливого значення, адже думали, що це просто збої в самій мережі.  Вже після злому активісти почали вести розслідування стосовно цієї справи та неодноразово звертались в техпідтримку соцмережі Facebook для того, аби ще раз отримати чітку відповідь, але відповіді не було. А вже пізніше виявилось, що сторінку просто зламали.

Сергій Качмарський наголошує на тому, що у випадковість не вірить, так як профіль  політичної партії «Автомайдан» у Facebook також був знищений. 

З цього випливає тільки одне: політична боротьба набирає обертів, і правила її не зовсім чесні та порядні.

1


КОМЕНТАРІ (7)

avatar

Саша

10 липня 2015 23:17

Непогано влада бореться з непiдконтрольними полiтичними опонентами!

avatar

Саша

10 липня 2015 23:22

 Значить Вас визнають як сильного суперника!

avatar

111

11 липня 2015 07:54

Ну "дуже сильні суперники", ха-ха. Читайте законопроекти, об,єднання в блоки не передбачається, тобто ці "дуже сильні суперники" пролітають, як фанера над Парижем. Із девідендів, які вони зможуть отримати. це тільки матеріальні. Той самий Коломієць буде балотуватись в мери, і зрозуміло проти кого він буде працювати, чи по іншому - а на чії кошти він буде вести передвиборчу компанію, критикуючи тільки одного опонента  ?

Хитрощі шиті білими нитками... Ось така вона правда.

avatar

Йой

11 липня 2015 13:52

Йой,тобто Вася та Вiталька!!!Якщо ви написали такий великий коментар то цьому е поясненя,вам не байдуже хто цi люди ,мабуть е у вас причина iх обгадити!!!

avatar

Коля

11 липня 2015 21:54

Маю власний досвід: коли інформація правдива та зачепила за живе, тебе відразу охрестять психом, це саме мале, що очикує, або почнуть упражнятися в знанні ненормативної лексикі, бо на їнше не спроможні, щось довести цивілізовано. Підмітив, що цим грішать , ті, у кого їндекс IQ, ледь-ледь, досягає 100 

avatar

Матвій Гаценко

14 липня 2015 09:23

avatar

Matvey Gacenko

14 липня 2015 09:30