Акцію 'Україно вставай!'провели на Центральній площі Чернівців (ОНОВЛЕНО)

Акцію "Україно вставай!"провели на Центральній площі Чернівців (ОНОВЛЕНО)

06.03.2018, 14:52

Як розповіли учасники акції журналістам Інформаційного агентства АСС, вони зібралися на площі аби висловити свою незгоду з розгоном наметового містечка в Києві. Кажуть виступають проти свавілля правоохоронців. 

Учасників зібралося не надто багато, декілька десятків.

Як передає кореспондент molbuk.ua, учасники пікету заявили про власну незгоду із діями правоохоронців під парламентом і підписали звернення до Генерального прокурора Юрія Луценка та міністра МВС Арсена Авакова з вимогою провести перевірку за фактами нападу правоохоронців на активістів у наметовому містечку під парламентом.

Також такі звернення активісти сьогодні зареєстрували в Чернівецькій міській та обласній радах.

Нагадаємо, 3 березня у наметовому містечку під Верховною Радою в Києві сталися сутички між протестувальниками та правоохоронцями. В ході зіткнень протестувальники підпалили шини та чинили опір. В результаті постраждали обидві сторони - 6 протестувальників і четверо поліцейських.

Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/32232-aktsiya-ukrajino-vstavaj-u-chernivtsyakh-protestuvali-proti-rozgonu-nametovogo-mistechka

Нагадаємо, депутати Чернівецької облради хочуть, щоб Порошенко засудив побиття правоохоронцями активістів біля Верховної Ради. Відповідне звернення до Президента України планується розглянути на позачерговій сесії. Її ініціатором, після консультацій з колегами, виступив депутат облради від фракції «Народний контроль» Віталій Захарюк, який на своїй сторінці оприлюднив текст звернення.

ДОВІДКОВО: 

 Поліцейський, який застосував газ проти журналіста під час розгону наметового містечка біля Верховної Ради 3 березня, тимчасово не братиме участі в масових акціях.

 Про це в ефірі Громадського радіосказав начальник управління патрульної поліції міста Києва Юрій Зозуля. «До завершення службового розслідування ця людина участь у масових заходах брати не буде, оскільки я не вважаю такі дії прийнятними та нормальними.

 Я допускаю, щоб будь-що може трапитися під час виконання завдання, що щось не помітили, не так зрозуміли, але це ні в якому разі не може бути виправдуванням поліцейського», — пояснив Зозуля.

 Він спростував інформацію про те, що поліцейський раніше служив у спецпідрозділі міліції «Беркут».

 За словами Зозулі, це — патрульний поліцейський. Зозуля зазначив, він мав особисту розмову з вищезгаданим поліцейським. Наразі в поліції з’ясовують обставини, за яких стався інцидент. Після цього буде вирішено, чи буде застосоване якесь покарання щодо поліцейського.

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Людям нічим зайнятись. Правоохоронці виконували свою роботу. А на мирнимх акціях зброю не приносять. Хтось таки вперто хоче посунути достроково діючу владу і явно не американці з Європою, вони в такій ситуації в Україні не розхитували б суспільну ситуацію, а зробили б усе по-тихому.

avatar

Джейкоб

06 березня 2018 16:36