Актори розповіли, як Чернівецький муздрамтеатр відзначить 85-ліття (ВІДЕО)

Актори розповіли, як Чернівецький муздрамтеатр відзначить 85-ліття (ВІДЕО)

13.03.2016, 14:00

У жовтні колектив Чернівецького муздрамтеатру святкуватиме 85-ліття. До цього ювілею директор ініціював проект обмінних гастролей із колективами з інших міст України. Наші актори повернулися з гостин в Івано-Франківську та у Львові, де зіграли легендарну "Землю" Ольги Кобилянської. 

- Вистава непроста, вона і фізично і дуже емоційно складна для акторів. Але нічого, ми впоралися, я думаю, на 200%, - зазначив Олексій Надкерничний, артист Чернівецького муздрамтеатру імені Ольги Кобилянської. 

У виставі "Земля" головну роль грав Юрій Марчак. Тривалість постановки - 3,5 години. Утім, це приносить більше задоволення, аніж виснаження, запевняє артист. 

- Короля грає свита, а свитою є мій рідний колектив. Це моя рідна сім’я. Як вони витримали, так само і я витримав, але в основі я хочу сказати, що наш театр спроможний працювати з відданістю тому театральному мистецтву, яке є сьогодні в Україні, - підкреслив Юрій Марчак, директор Чернівецького муздрамтеатру імені Ольги Кобилянської.

У постановці "Землі" задіяний весь колектив, тому показ її - це демонстрація рівня театру, роботи кожного - від працівників цеху до артиста хору.

- Я впевнилася в тому, що наш театр дуже добре укомплектований технічно. В Івано-Франківську дуже велика сцена, ми ставили додаткові монітори, щоб хор чув ритм, щоб могли заспівати у сцені "Жнива". В театрі імені Заньковецької у Львові, то там глухий зал був, тому ми дуже так ретельно прослуховували, де воно краще звучить, де поставити ті колонки, щоб було найкомфортніше нашим акторам, - розповіла Оксана Первова-Рошка, хормейстер Чернівецького муздрамтеатру імені Ольги Кобилянської.

- Професіонал має вміти обов’язково перевтілення вмикати моментально. Наприклад, виходячи на сцену, він уже інша людина, я вже не Олексій, а я вже той персонаж, якого я граю, - зауважив Олексій Надкерничний, артист Чернівецького муздрамтеатру імені Ольги Кобилянської. 

- У Львові, я пам’ятаю, що 5 разів куліси відкривалися-закривалися, відкривалися-закривалися. Нас не відпускали, - зазначила Оксана Первова-Рошка, хормейстер Чернівецького муздрамтеатру імені Ольги Кобилянської. 

А чернівчани у березні та квітні побачать 10 акторських колективів з інших міст на сцені нашого театру. Так, 15-16 березня Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької представить "Катерину" Тараса Шевченка, 17-го березня чернівчани зможуть переглянути театральний арт-проект "Оскар і рожева пані" Івано-Франківського академічного музично-драматичного театру імені Івана Франка. 29-го березня - "У неділю рано зілля копала" Вінницького академічного драматичного театру імені Миколи Садовського. У квітні на чернівецькій сцені побуває Хмельницький академічний музично-драматичний театр імені Михайла Старицького з виставою "Украдене щастя", а також Київський театр "Нова сцена" з п'єсою "Щойно одружені". 

Джерело: ТВА

1