Айдарівці викрили нечесних волонтерів та створили власний координаційний центр для допомоги добровольчому батальйону

Айдарівці викрили нечесних волонтерів та створили власний координаційний центр для допомоги добровольчому батальйону

13.02.2015, 15:15

Бійці добровольчого батальйону "Айдар", які обороняють ТЕС під Щастям на Луганщині, вже мінімум півроку не отримують жодної волонтерської допомоги з Буковини. У той же час вони бачуть у новинах, як волонтери передають для них усе необхідне спорядження та продукти. За словами "айдарівців", їм відомо, хто з псевдо-волонтерів наживається на війні. Щоб уникнути й надалі такої ситуації, вирішено для організації допомоги безпосередньо "Айдару" створити відповідний центр у Чернівцях. Про це на прес-конференції 13 лютого розповіли бійці батальйону "Айдар".

"Багато чув, що передавали і гроші, і продукти, і якісь речі у Щастя, безпосередньо в наш батальйон "Айдар", але за ті півроку, що я там знаходжуся, я жодного разу не бачив, щоб що-небудь приходило з нашого міста. Як я чув, за межі нашої області нічого не виходило", - розповів боєць з позивним "Монте".

Аферистів айдарівці відмовилися називати, доки не завершать власне розслідування. Наразі ж, аби бути впевненим у тому, що усі передачі волонтерів та родичів військових знайдуть своїх адресатів, підрозділ створює осередки власної волонтерської організації "Сузір'я" в усіх областях України. Зокрема й у Чернівцях.



Щоб уникнути в подальшому повторення таких випадків, "айдарівці" вирішили створити у Чернівецькій області координаційний центр на базі фонду "Сузір’я". Роман Наум та Віталій Бартусевич очолять волонтерський філіал у Чернівцях для допомоги батальйону "Айдар". Як наголосив "Монте", всіх інших, хто збиратиме гроші чи якісь речі для "айдарівців", можна здавати правоохоронним органам, або "давати по шиї".

За словами бійців, лише вказана волонтерська організація займатиметься допомогою для батальйону. Усі інші особи, що збиратимуть допомогу для "Айдару" - аферисти, - запевнили бійці. 

"Всі документи, чеки, надходження та витрати будуть висвітлюватися в соціальній мережі Фейсбук", - зазначив відповідальний за бухгалтерію Дмитро Черней.

Наразі "айдарівці" імена псевдо-волонтерів не називають. Кажуть, що триває внутрішнє з’ясування всіх обставин, збираються факти. Але всіх винних невдовзі назвуть обов’язково. До правоохоронних органів не зверталися.

Бійці "Айдару", які обороняють стратегічно важливий об’єкт, а саме ТЕС під Щастям, за словами "Монте", виявилися полишеними напризволяще. Сьогодні вони потребують не лише зброї, боєприпасів, тепловізорів, прицілів, медикаментів, але й харчів. Бойовий дух у хлопців не спадає, однак воювати з ворогом лише одним духом неможливо, констатував "айдарівець".

Знаходитиметься центральний офіс координаційного центру у Чернівцях по вулиці Героїв Майдану, 77б, в приміщенні протезно-ортопедичного підприємства "Опора".

БукІнфо та promin.cv.ua

Фото – Максим Козменко

1


КОМЕНТАРІ (1)

викрили кого? ПРІЗВИЩА???? те шо валантьйорат на себе такі як бабка Філька і К , то знаю всі! а ці кого ще викрили?

ПРІЗВИЩА???!!!!

avatar

ДЕ ПРІЗВИЩА цих "собак-волонтйоров"!!!!

13 лютого 2015 13:57