Агітація за Білогорку, 'мертві душі', бюлетені без паспорта, 'Mazda', до якої підходили виборці з дільниць: на довиборах до Чернівецької обласної ради зафіксовано порушення, -  Рух 'Чесно'

Агітація за Білогорку, "мертві душі", бюлетені без паспорта, "Mazda", до якої підходили виборці з дільниць: на довиборах до Чернівецької обласної ради зафіксовано порушення, - Рух "Чесно"

03.02.2013, 23:51

Сьогодні, о 17:00 активісти Чернівецької платформи Громадського Руху "ЧЕСНО" презентували звіт за результатами спостереження мобільної групи за процесом голосування. Варто зазначити, що дільниці 21-го та 50-го виборчих округів відкрилися вчасно. Тільки 61-а виборча дільниця (50-й округ), яка розташована у лікарні УМВС не відкрилася через те, що не прийшов голосувати жоден виборець. Проголосувало по цим округам не більше 20% від загальної кількості виборців.

На дільниці №13054 (кардіодиспансер, 50-й округ) голосування закінчилося ще о 12.20.

Активісти Руху "ЧЕСНО" зафіксували ряд порушень виборчого законодавства. Зокрема, станом на 13.00 3 лютого більшість стовпів біля виборчих дільниць №13025 та 13026 (50-й округ), що по вул. Комарова, 26В, досі були обклеєні листівками із закликом голосувати за "Андрія БІЛОГОРКУ". Листівка виконана із використанням назви та кольорів "Рідного міста".

Також офіційні спостерігачі зафіксували, що станом на 11.00 ранку на виборчих дільницях ще не були наявні копії протоколів для спостерігачів. Відомі також факти видання бюлетенів виборців без паспортів. На виборчій дільниці №13025 виборці спробували проголосувати пред’явивши закордонний паспорт або паспорти членів сім’ї.

Спостерігачі і представники кандидатів не дозволили членам ДВК видати відповідним виборцям бюлетені. Також біля дільниць № 13019, 13022, що по вул. Стасюка, 18 було помічено зелену автівку марки "Mazda", де "проводилась активна робота з виборцями". Люди з дільниць підходили до машини. Але зафіксувати передачу грошей чи подарунків не вдалось. Тому стверджувати, що там був факт підкупу виборців складно. Проте, представник "Фронту Змін" склав акт про порушення, однак поза межами виборчої дільниці.

Зокрема, на виборчій дільниці №13029 члени ДВК не хотіли дозволити спостерігачам поставити підпис на контрольних листах. Більше того, деякі із виборці, які проголосували за кандидата Андрія БІЛОГОРКУ, перед тим як вкинути бюлетені у виборчі урни відкрито демонстрували результати свого голосування, що може свідчити про підкуп виборців. Зафіксовані також факти відсутності людей у списку та наявність у списках "мертвих душ".

Прес-офіс Чернівецької платформи  Громадського Руху "ЧЕСНО"

Джерело: СitizenJournal

На 18 годину, за словами голови Кіцманської районної ТВК Марії Олійник, в 21 окрузі проголосував 51% виборців, або ж 7016 людей.

Натомість у Шевченківському районі Чернівців у 50 окрузі явка надзвичайно низька. На дільниці прийшло лише 12 тисяч 52 виборці з 49 тисяч 270 зареєстрованих. Тобто явка становила менше 24%, зауважив голова Шевченківської районної ТВК Борис Тодерішен.

Згідно закону про вибори, ділянки працюватимуть до 22 години.

1


КОМЕНТАРІ (2)

 Бурбак в своем репертуаре)))  обосрался со своей кандидаткой бабушкой,теперь заказывает статейки про фальсификации )))

avatar

Микольцо Кобилюк )))

04 лютого 2013 03:40

Яка серйозна стаття: зелена мазда, жовтий бобік... підписи на контрольних листах, плакати....Панове, ІМЕНА, ФАМІЛІЇ, ВІДЕОЗАПИСИ! Ви журналісти, чи так, граєтесь? 
Чи був підкуп? Та напевно вже з-пів міста купили, а ви про зелені автівки...

avatar

Сергій

05 лютого 2013 23:03