Афганці вимагають звільнити головного лікаря госпіталю в Чернівцях (+заява Прем’єр міністру України і  Генеральному прокурору України)

Афганці вимагають звільнити головного лікаря госпіталю в Чернівцях (+заява Прем’єр міністру України і Генеральному прокурору України)

08.04.2013, 02:18

Попереджувальна акція громадських організацій ветеранів Афганістану «Прийди на медичний огляд до лікаря»!!!!

Ініціатори акції – Чернівецька міська організація Української Спілки ветеранів Афганістану, Чернівецька обласна громадська організація «Ніхто крім нас»

Акція відбудеться 08.04.2013 року об 11-00 на території обласної комунальної установи «Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни»

 З огляду на ті події, які відбулися 02.04.2013 року в приміщенні Чернівецької обласної комунальної установи  «Чернівецький  обласний  шпиталь  для інвалідів  Вітчизняної  війни» та події 2012 року - організації  ветеранів війни в Афганістані беруть на себе  зобов’язання  ЗАЯВИТИ   ПРО  НАСТУПНЕ:

  1. Адміністрація обласної комунальної установи «Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів вітчизняної війни» в особі  її  головного лікаря Мігайчука М.М. під час «акцій органів МВС» самоусувався від виконання своїх обов’язків ( а саме – «зникав з місця події»). Таких випадків за останній рік було чотири!!!
  2. За період  з 2012  року  та протягом  чотирьох місяців  2013 року багато спеціалістів  медичної установи звільнилися за власним бажанням!!!
  3. Систематичний тиск на працівників з погрозами звільнення з боку керівника даної установи!!!
  4. Ремонти в палатах у відділеннях госпіталю проведені   за рахунок коштів медичного персоналу та тих, кого лікують  в даному закладі!!!
  5. Автомобіль ВАЗ 2115, придбаний через установу «Приват Банк» за «спонсорські» кошти в 2012 році по сьогоднішній день не має відповідних документів, а саме – технічного паспорту, номерних знаків!!!
  6. Постійне погіршення харчування  хворих.
  7. Відсутність можливості для задоволення особистих гігієнічних потреб( немає гарячого душу).
  8. Відключення холодного водопостачання в нічний час,що суперечить всім санітарним нормам,особливо в медичному закладі.

Учасники акції звертаються до керівництва ОДА, управління охорони здоров’я  ОДА -  ЗВЕРНУТИ СВОЮ УВАГУ ДО  НЕГАТИВНОЇ (ВЗРИВНОЇ) СИТУАЦІЇ,  ЩО  СКЛАЛАСЯ  НАВКОЛО  ОБЛАСНОЇ КОМУНАЛЬНОЇ  УСТАНОВИ  «Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни»  та  ВИМАГАЮТЬ  підняти наступні питання:

  1. 1.     Зміни  керівника комунальної установи «Чернівецький обласний шпиталь для інвалідів Вітчизняної війни» за систематичне ухиляння від своїх службових обов’язків та  за невідповідність інформування вищих керівних органів стосовно діяльності установи.
  2. 2.     Повернення до установи звільнених працівників, які дійсно є фахівцями своєї справи з великим досвідом роботи та заповнити вакантні посади згідно штатного розкладу.
  3. 3.     Підвищення  фінансування обласної комунальної установи  «Чернівецький обласний шпиталь для інвалідів Вітчизняної війни» в рамках медикаментозного забезпечення, повернення відповідних доплат,премій,тощо персоналу шпиталю для належного виконання ними своїх функціональних обов’язків.
  4. 4.     Створення постійної «наглядової» ради при «Чернівецькому обласному шпиталю для інвалідів Вітчизняної війни» із представників громадських ветеранських організацій.
  5. 5.     В майбутньому  уникнути всіх спроб щодо зміни форми власності , продажу передачі в оренду ,тощо «Чернівецького обласного шпиталю для інвалідів Вітчизняної війни».

 Ініціативна група

Прем’єр міністру України Миколі Азарову

Генеральному прокурору України Віктору Пшонці

Міністру охорони здоров’я України Раїсі Богатирьовій

Прокурору Чернівецької  області  Петру Ковалю             

Начальнику УМВС України В Чернівецькій області Олександру Демидову

Директору  департаменту охорони здоров’я  та цивільного захисту населення ОДА  Ігорю Шкробанцю

 Заява

Ми, учасники бойових дій в Афганістані, учасники та інваліди Великої вітчизняної війни дуже стурбовані ситуацією, що склалася останнім часом у Чернівецькому обласному госпіталі інвалідів великої вітчизняної війни. За сімдесят років свого існування донедавна це був зразковий лікувальний заклад забезпечений висококласними фахівцями, з толерантну до пацієнтів та відвідувачів. Практично і статус і рейтинг цього закладу складали фахівці. Проте, з приходом до керівництва госпіталем Манолія Михайловича Мігайчука, і клімат у колективі і кадрові перестановки почали набувати берієвського зразка. Проте, перш за все звертаємо Вашу увагу на те, що за дивних обставин Першотравневою прокуратурою міста Чернівці було закрито чи призупинено кримінальну справу відкриту відносно М. Мігайчука за наслідками перевірки КРУ у 2012 році, де було виявлено зловживань понад півмільйона гривень. І час - пік, коли треба відповідати за законом, Мігайчук терміново пише заяву на відпустку і зникає з місця роботи, а згодом знов повертається і відкупившись у всіх відповідних структурах, напрягає колектив брутальною лайкою, погрозами, інтригами. Проте, для того, аби колектив був абсолютно кишеньковим, він вирішив через своїх друзів, яких постійно годував госпітальними харчами та з якими відвідував бюджетні кошти, прибрати найбільш самостійних та грамотних фахівців. У опалу потрапили люди, які відпрацювали у госпіталі понад десятки років. Частина з них звільнилася через тотальну обструкцію з боку Мігайчука, а проти начмеда Ісаєвої О. В., завідувача хірургічним відділенням Воронюка О. В., завідувача поліклінікою Шистаково. К. Г., влаштовано рекетирське захоплення посад для подальшої їх реалізації, шляхом вчинення проти цих медпрацівників елементарного рекету працівниками УБЕЗу через представних осіб колишніх рецидивістів. Метода 1937 року відгукнулася у Чернівецькому госпіталі інвалідів Вітчизняної війни у 2012 — 2013 роках.

Чи можете ви, шановне керівництво держави та Чернівецької області вважати такі дії проти лікарів програмою правлячої партії та уряду? Наше місто - маленьке, ми добре знаємо тут всіх корупціонерів і знаємо тих, хто служить нам вірою і правдою. З приводу ганьбовиська, вчиненого над О. В, Воронюком та О. В. Ісаєвою ми зверталися до різних інстанцій і структур, звідусіль отримали відписки.

Але, ж шановні, обласний госпіталь інвалідів війни створений і функціонуючий для нас, для інвалідв ВВ війни та інвалідів Афганістану, дітей війни, а не як годівниця для Мігайчука та його компанії.

Тому вимагаємо:

  1. Створити тимчасову слідну комісію генеральної прокуратури України щодо з’ясовування чому закрито кримінальну справу по зловживанню Мігайчуком М. М. бюджетними коштами в особливо великих розмірах - понад 600000 гривень; ( за матеріалами КРУ від лютого 2012 року, проте завдяки втручанню його високопоставлених друзів: Банчука М. - співробітника міністерства охорони здоров’я, в минулому співробітник генпрокуратури;

Хащука В. - бувший начальник УБЕЗУ; Васильчука О.В. – заст. прокурора Чернівецької області. Сума вкраденого була зменшена до 10000грн.), з’ясувати куди перекачуються кошти, виділені місцевим бюджетом на ремонт та оснащення приміщень госпіталю ; як обліковуються і витрачаються спонсорські кошти, кошти на харчування та як здійснюються процедура тендерів щодо закупівлі ліків і харчів. Просимо перевірити яким чином були придбані комп’ютери у відділення госпіталю, неврологію, хірургічне, кардіологічне, поліклініка, нагляд, бухгалтерія, і т.д.) На скільки нам відомо спонсорами було надано Мігайчуку М. М. 50000 гривень. Проте ці кошти були привласнені Мігайчуком, а комп’ютери придбані з фонду заробітної плати.

Просимо перевірити яким чином проводився ремонт даху в госпіталі метолошифером.

Скільки квадратних метрів є на даху.

Просимо опитати працівників які були влаштовані на роботу при Мігайчуку яку таксу вони

заплатили за працевлаштування.

Просимо перевірити за які кошти зроблено ремонт в поліклініці, неврологічному,

кардіологічному відділеннях.

  1. Про діяльність та результати роботи комісії вимагаємо повідомляти місцеву громаду та ЗМІ, а також сесію облради через голову постійної комісії по боротьбі з корупцією та організованого злочинства, депутата обласної ради Куліша В. І.
  2. на час роботи даної комісії, або ж інших правоохоронних органів щодо корупційної діяльності начальника Чернівецькою областю госпіталю інвалідів вітчизняної війни вимагаємо усунути його від керування госпіталем.
  3. вимагаємо повернути на посаду відсторонених від керівних посад висококласних фахівців госпіталю інвалідів війни, оскільки через суєту та нестабільність з кадрами, велике число пацієнтів госпіталю залишається без належної допомоги і адекватного лікування.
  4. якщо наші вимоги будуть проігноровані, ми змушені будемо винайняти незалежну експертну комісію щодо діяльності керівництва відповідне представництво комісії прав людини Ради Європи.
  5. Сподіваємось жоден із адресатів не купиться на запропоновані вам М. Мігайчуком ящики з ікрою, баликами, маслом, олією,твердим сиром, напоями, та прянощами із госпітальних засік у обмін на його свободу та посаду.

Підписи:

1


КОМЕНТАРІ (6)

Все правда, до єдиного слова!

avatar

Лікар госпіталю

07 квітня 2013 22:47

Правда - як сльоза чиста. Мігайчука ненавидять і бояться усі у госпіталі. Усі рази, коли траплялося ЧП, він тікав і здавав.

avatar

П.П.

08 квітня 2013 07:06

Рука Воронюка?

avatar

08 квітня 2013 08:20

Великі баламути ці міські афганці - жодної доброї справи за плечима, зате колоту нагородили - "на всю оставшуюся жізнь". То революцію в УСВА затіяли, тепер от госпіталь їм муляє. Спріться, контужені, зробіть бодай щось добре для людей, а тоді вже жвиндіть. Юрасику, бачо, твої вушка стирчать за цим всім - так хоцца знов до годівниці?

avatar

Віорел

08 квітня 2013 08:38

"Шановний" Віорел міські учасникі бойових дій зробили дуже багато: памятник, тролейбус, першими мабуть в усій Україні добились доплат батькам загіблим побратимам, створили художні фільми, випустили книги. Цей перелік можна ще довго продовжувати. На протележність Козаку и компании ми не отримоєм по 3-і квартирі, не вміемо деребанити путівки та бюджетні кошти. Шкода "шановний" Віорел що ти сліпий і цього небачиш, або не хочеш цього бачити. Але в мене є друга думка, ти один з цієї небагаточисленої компанії. Та на останок як що тубі немає що приховувати придстався повністью.

avatar

Юрчук Леонід

08 квітня 2013 16:57

"Шановний" Віорел міські учасникі бойових дій зробили дуже багато: памятник, тролейбус, першими мабуть в усій Україні добились доплат батькам загіблим побратимам, створили художні фільми, випустили книги. Цей перелік можна ще довго продовжувати. На протележність Козаку и компании ми не отримоєм по 3-і квартирі, не вміемо деребанити путівки та бюджетні кошти. Шкода "шановний" Віорел що ти сліпий і цього небачиш, або не хочеш цього бачити. Але в мене є друга думка, ти один з цієї небагаточисленої компанії. Та на останок як що тубі немає що приховувати придстався повністью.

avatar

Юрчук Леонід

08 квітня 2013 16:57