'А де тут Тіміш? Де де? Он у кутку сидить, на всіх ображається. А що всі? Та їм пофіг', - блог

"А де тут Тіміш? Де де? Он у кутку сидить, на всіх ображається. А що всі? Та їм пофіг", - блог

05.11.2017, 10:53

Слабенький тиждень ерзац-бомонду. Буйні поховалися, тихі полякалися, а нормальні так і не показувалися, аби їх із першими двома не переплутали.

***

А тим часом, поки Василь Сафронович думав, бути чи не бути йому секретарем і чекав повернення тимчасово вибулого, але так необхідного штика Толіка, в районі неподалік Чернівців вчинилася інша метушня. 

Звідки не візьмися, до Герци та околиць потяглися захисники румунської мови, культури, звичаїв і традицій від посягань нинішньої "української хунти". І прізвища тих захисників були чисто дакські, майже римські і лише трохи румунські – Бойко і Папієв. І звали їх Юрча і Мірча. 

І були вони вождями "Опозиційного блоку" - акціонерного товариства, де головними акціонерами є теж справжні захисники румунської мови, традицій, школи, культури, цуйки і мамалиги зі справжніми румунськими прізвищами – Думітру Фірташ, Серджіу Льовочкін і (Хрінйогознаєяк) Ахметов. 

А першим ту метушню запримітила людина тонкої душевної організації, яка дуже любить на всіх ображатися, особливо на журналістів, нардеп Тіміш. І почав кричати "Ганьба!" І правильно почав кричати. Бо я теж би почав, якби на мій округ внадилися Юрча і Мірча та ще й під покровительством архієпископа Лонгіна. 

І з дітками цілуються, і з вчителями фоткаються, з попами хрестяться. Тобто йде повний і тотальний захист прав нацменшини від "хунти" (по-нашому, розвід лохів на тємі захисту духовно стражденних, освітньо спраглих та економічно нужденних. Щось таке прокручується і в українських селах, але з іншою музикою – банду - геть, корупцію – в топку) . Не інакше, як Георгія вижити з округу хочуть, а замість нього пропхати "справжнього борця із режимом" Мірчу Папієва (кажуть, що навіть вже й шапку вовняну купив для поїздок селами), або й самого архієпископа. Опшим, ще час є, тьорки перетруть і рішать. 

А Митро в екзилі затвердить план і бюджет, хто буде у ролі рятівника: Мірча – освітньо спраглих і економічно нужденних, чи архієпископ – духовно стражденних. А де тут Тіміш? Де де? Он у кутку сидить, на всіх ображається. А що всі? Та їм пофіг. Так що крутий сюжет може бути на румунському окрузі, ой крутий. 

І єдине, що в цьому радує, це те, що "князь Буковини і Бесарабії" Мірча так докерувався в 2010-2014 роках, що тепер до славної столиці краю боїться і фізіономію публічно показати, аби випадково не начистили пемзою. Тому і шапку вовняну купив. Думає, що не розпізнають. 

Олександр МОСТІПАКА 

Джерело: Блог Мостіпаки

1


КОМЕНТАРІ (1)

ти суто і сотої долі не зробив для тих дітей сиріт що зробив Бойкот і лонгін

avatar

Правда

05 листопада 2017 18:43