Звинувативши ПЦУ у війні, яка зараз в Україні, митрополит Онуфрій і вся УПЦ МП цинічно підтвердили, що служать москві, ФСБ, - думка

Звинувативши ПЦУ у війні, яка зараз в Україні, митрополит Онуфрій і вся УПЦ МП цинічно підтвердили, що служать москві, ФСБ, - думка

13.05.2022, 09:00

Таку думку висловила депутка Чернівецької обласної ради попереднього скликання Оксана Гергелюк.

- Вони служать не Господу Богу, бо служать брехні, обману, вбивствам, мародерству, хворим амбіція тиранів. Доки мої співгромадяни будуть сліпими. Вас ведуть в безодню, а ви мовчите, підчиняєтесь і боїтеся застосувати розум, волю, свободу, яку Бог вам дав для того аби пізнати Бога.

 

 Священик УГКЦ з Чернівців Василь Гасинець також висловився з приводу рішення УПЦ ПМ

- У нас українців якось дивно змішані, героїзм і відвага, страх і нерішучість. Ми дивуємо світ, нечуваною мужністю і відвагою, ідемо з голими руками на колони ворожої техніки, наші ЗС знищують ворога в морі, в повітрі і на суші. І водночас ми боїмося дати відсіч ворогові який причаївся всередині нашої держави у вигляді московського патріархату. Недавно на збіговиську яке вони назвали священний синод, ці явні вороги у черговий раз відкрито показали впевненість у безкарності. Як мінімум треба створити громадський рух який вимагатиме у влади, визнати путінську "церкву" посібниками терористів і повної її заборони в Україні. Чи може неначасі#?

 

Нагадаємо, водночас в УПЦ МП засудили російську агресію, але закликали «розв’язати конфлікт за допомогою слова, а не зброї»

 




 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1