'Звинувачення 'Чернівці Таймс' на адресу міського голови - це поза межами журналістики': радниця міського  голови розповіла, як Каспрук приймає громадян

"Звинувачення "Чернівці Таймс" на адресу міського голови - це поза межами журналістики": радниця міського голови розповіла, як Каспрук приймає громадян

16.08.2017, 16:40

Радниця Чернівецького міського голови з соціальних питань на громадських засадах Аліна Круглецька (Alina Kruglecka) прокоментувала закиди на адресу мера Чернівців, які поширили деякі чернівецькі ЗМІ.

Свій допис Alina Kruglecka оприлюднила на своїй сторінці у ФБ.  

 "Про публікації в "Чернівці Таймс", прийоми міського голови і не тільки.

При всій моїй повазі до журналістів і засобів масової інформації, мушу зазначити, що "Чернівці Таймс" я не читаю, хоча на моїй сторінці у фейсбуці з завидною регулярністю з'являються матеріали цього інформаційного ресурсу. Просто констатую, що вилито чергове цеберко бруду, і проминаю, не псуючи собі настрою.
Однак, вчорашня публікація - стосовно особистих прийомів громадян міським головою - змушує мене висловитись з приводу того, що я добре знаю. Вже шість років як я не працюю в міській раді. Однак, коли в 2014 році після обрання міським головою Олексій Павлович запропонував мені бути його радником з соціальних питань на громадських засадах , я погодилась. З того часу я допомагаю міському голові в проведенні прийомів громадян і, напевно, маю повне право сказати про свої враження. Буває, що прийом затримується, адже не завжди міський голова може зазделегідь спланувати свої справи Нерідко вкрай нагальна справа (до прикладу, так було, коли водоканалу загрожувало відключення від електроенергії) його затримує. Однак, коли прийом розпочинається, кожен чернівчанин може розраховувати на те, що він буде вислуханий. До речі, майже ніколи Олексій Павлович не перебиває заявника - чи то людина 5 хвилин розповідає про проблему, чи то 20 хвилин виливає душу, розповідаючи про наболіле. Практично на кожен прийом з питання, з якого записався один заявник, приходять цілі делегації. А скільки людей приходять поза прийомом - і, як правило, на них міський голова теж знаходить час. Тож, коли прийом громадян закінчується о сьомій вечора - це, скоріше, виключення з загального правила. А от восьма-дев'ята година вечора - це норма (мій особистий рекорд - коли взимку я вийшла з міської ради після прийому громадян о пів на десяту вечора).

Зрозуміло, вислухати людину - це мало (хоча є відвідувачі, які приходять з метою саме вилити душу). Головне, вирішити питання. Скільки раз безпосередньо під час прийому Олексій Павлович починає дзвонити тим чи іншим посадовцям, або не обмежуючись резолюцією на картці прийому доручає мені звернути увагу того чи іншого виконавця на необхідність уважного розгляду звернення! Хоча проблеми, з якими звертаються чернівчани, різні і не завжди міський голова має можливість їх вирішити.

Принципово не коментую звинувачення Чернівці Таймс на адресу міського голови - це поза межами журналістики і звертати увагу на подібне - це означає стати на один рівень з тими, хто дозволяє собі подібне. Дозволю собі лише висловити особисті враження з приводу відвідувачки, ситуація з якою отримала на сторінках інформаційного ресурсу таке дивне тлумачення. Знаю пенсіонерку вже не перший рік з її численних звернень. На жаль, її проблема з тих, де кожна сторона має свою правду - таких звернень вистачає. Можливо, я помиляюсь, однак у мене склалось враження, що і відвідувачка, і її група підтримки прийшли на прийом "зарядженими". Особисто на мене невідомо з якого дива було вилито стільки звинувачень, що, скажу відверто, я пожалкувала, що не маю при собі заспокійливого. Мої намагання пояснити, що до вирішення проблеми, я не маю жодного відношення, тільки підігрівали градус напруги. На жаль, розмова в подібному тоні продовжилась і під час прийому. І якщо звинувачення і небажання прислухатись до аргументів зі сторони людини поважного віку можна зрозуміти і пояснити, то мені складно зрозуміти громадську діячку з "групи підтримки". Мені здалось надзвичайно дивним, що людина, яку я знаю роками і завжди підтримувала, не чує і не намагається почути мене, а продовжує обурюватись завченими фразами в популярному сьогодні стилі "зрада".

Можливо, я помиляюсь, і візит пенсіонерки не був зрежисованим. Однак, як би воно не було, очевидно, не варто використовувати людей старшого віку з їх проблемами і негараздами для того, щоб в черговий раз полити брудом неугодного і незручного міського голову. Адже проблема людини від цього не вирішилась, а подібні ексцеси не проходять безслідно не тільки для того, проти кого спрямований негатив, але і для того, хто такий негатив продукує".

Alina Kruglecka

1