Звернення голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна з нагоди 101-ї річниці бою під Крутами

Звернення голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна з нагоди 101-ї річниці бою під Крутами

29.01.2019, 08:53

 Шановні краяни!

29 січня 1918 року відбулась визначна подія в новітній історії України: неподалік залізничної станції Крути на відстані 130 кілометрів від Києва кілька сотень юних звитяжців зупинили стрімкий наступ чотиритисячного більшовицького війська на столицю Української держави.

У кількагодинному нерівному бою героїчно загинуло майже 100 молодих оборонців України. Кілька десятків юнаків потрапили в полон та були замордовані ворогами української державності. Разом з тим, загарбники зазнали суттєвих втрат: їх підступний план блискавичного захоплення Києва та повалення влади Української Центральної Ради було зірвано, що дозволило уряду УНР домогтися визнання України на міжнародній арені.

Сьогодні, як і понад століття тому, кращі сини і доньки Україні знову із зброєю в руках боронять рідну землю від знавіснілого ворога на Сході нашої держави, оберігаючи наш мир та спокій.

Тож будьмо гідними безсмертного подвигу Героїв Крут – бережімо рідну Батьківщину від ворожих зазіхань! З нами правда, з нами Бог, перемога буде за нами!

Вічна шана Героям!

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян

1