Зустріч Яценюка з чернівчанами глушили вуличним радіо і церковними дзвонами

Зустріч Яценюка з чернівчанами глушили вуличним радіо і церковними дзвонами

22.10.2012, 00:06

"Чого так довго дзвонять дзвони", - запитували одне одного учасники зустрічі з народним депутатом України Арсенієм Яценюком, яка відбулася сьогодні, 21 жовтня, на Соборному майдані Чернівців. І самі собі відповідали: це спеціально! Якраз напроти місця, де відбувалася зустріч з депутатом, знаходиться Святодухівський собор УПЦ МП. Під час виступу лідера опозиції час від часу також вмикалося вуличне радіо, яким обладнано більшість зупинок громадського транспорту в Чернівцях. Проте це не завадило присутнім уважно вислухати промовця. Загалом, у вихідний день на площі зібралося кілька тисяч прихильників опозиції. За допомогою супутникового зв'язку виступ Арсенія Яценюка транслювався також у районні центри Буковини. Їх мешканці мали можливість не лише чути, але також бачити лідера української опозиції. Завдяки телемосту представники районів поставили Арсенію Яценюку свої запитання.  На сцену на площі Соборній у Чернівцях також вийшли опозиційні кандидати в депутати.

Лідер Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк у Чернівцях під час зустрічі з людьми пообіцяв президенту імпічмент, а виборцям право на відкликання депутатів ВР.

- Перше рішення, яке ми хочемо прийняти в новому парламенті — Закон України «Про порядок імпічменту президента», - сказав Арсеній Яценюк, - перший президент, який повинен під нього потрапити — чинний президент Янукович. Два з половиною роки вистачить. Пора звільняти кабінет. Депутати також повинні нести відповідальність. Бо перед виборами приїдуть, наговорять, а потім зникли на 5 років, як катран з плоту, і знайти їх не годен! Для того, щоби відновити депутатську пам'ять, ми внесли до парламенту Закон України «Про відкликання народного депутата України».

Під час зустрічі з виборцями лідер об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк надав Миколі Федоруку слово, а також закликав чернівчан підтримати його під час голосування 28 жовтня. Для Арсенія Яценюка, як запевнив він сам усіх присутніх, Микола Федорук не лише взірцевий міський голова, але й взірець для наслідування за його людські якості.  Лідер опозиції переконаний, що Федорук буде таким самим взірцевим депутатом.

«Для мене вибори мера Чернівців і вибори Президента України майже однакові. Точно, що я знаю, що зараз у нас є начебто виконувач обов’язків мера міста. І там, і там треба міняти людей. І в офісі президента, і в офісі, який незаконно – я підкреслюю – незаконно – утримує якась там особа, яка, навіть прізвища не пригадую, яка виконує обов’язки  мера такого міста. Міста номер один в Україні. Для мене – це місто номер один в Україні, - цитує кореспондент BukNEWS слова Арсенія Яценюка. -  Неодноразово мною вносилися постанови про вибори мера Чернівців. Останню таку постанову вносив Геннадій Москаль. Партія регіонів, як завжди, успішно провалювала голосування з цього питання.  Поясню, чому не голосувалася постанова про проведення виборів  мера Чернівців: тому що абсолютно зрозуміло, що за таких обставин, якщо будуть проведені вибори, то ніколи Партія регіонів і їхні ставленики їх не виграють. Тому, що мер міста Чернівці – це Микола Федорук. Він ним є і для мене таким залишається. Я вважаю його взірцевою людиною у місцевому самоврядуванні в Україні. Взірцевою! І він буде взірцевим депутатом у Верховній Раді України від міста Чернівці. І місто ми їм не віддамо, хоча вони намагаються приватизувати вже не тільки Україну. Вони вже тепер пішли по шляху приватизації областей. Кожна бізнес групка має тепер свою область».

Зміст виступу колишнього міського голови коротко можна звести до положення, про потребу повернути людські відносини у всі сфери нашого життя, замість тих, які запровадив в Україні чинний режим. По завершенні спілкування з земляками Арсеній Яценюк запропонував разом заспівати Державний Гімн "Ще не вмерла України". Микола Федорук, який разом з іншими кандидатами в депутати від опозиції перебував на спеціальній сцені, виконував його з великим натхненням.

Після завершення зустрічі з Арсенієм Яценюком чернівчани щільним кільцем оточили колишнього мера Чернівців Миколу Федорука. Про це повідомляє з місця події кореспондент BukNEWS. Кожний намагався сказати йому щось приємне, просив вирішити якусь життєву проблему, або просто побажати перемоги на парламентських виборах. Нагадаємо, що Микола Федорук балотується в Чернівцях до Верховної Ради України, як єдиний кандидат від об'єднаної опозиції.

Послухати Арсенія Яценюка прийшли також симпатики Партії регіонів і її кандидата у депутати, секретаря міської ради Віталія Михайлішина

Частково використано матеріали molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (11)

Дивився пряму трансляцію мітингу по ТВА.. Так і не зрозумів скільки було людей, бо камери так акуратно подавали загальні плани, що прикинути кількість учасників було неможливо. Звернув увагу на відсутність серед кандидатів у депутати на сцені С.Спіжавки та І.Баласиновича, начебто узгоджених по інших округах разом з опозицією. Яценюк їх ні за що не має?

avatar

Михайло Б., Заставна - Чернівці

21 жовтня 2012 18:33

І це все, що так званий "Михайло з Заставни" зауважив? Не густо. Чи він такий обмежений, як бабця з прапорцями регіоналів на фото? Не таким бабцям вирішувати, як жити далі їх дітям і онукам.

avatar

Микола

21 жовтня 2012 19:20

Сьогодні це саме фактично підтвердив Яценюк. Ау!!! То що тоді цікаво підписав на Буковині Баласинович? Чи він кине Кличка і виконає ті умови, які скріпив підписом? Сам створить коаліцію з опозицією?  Звісно ні, Зараз йому просто треба обдурити виборців, щоб пролізти у раду і стати владною тушкою.  А потім разом з своїм босом будуть служити янучарам.  Ну, й ниці людці в Ударі!!! А Баласинович на мітинг у Чернівцях просто забив. Йому головне пролізти в парламент, а тут в нього нема виборців, то на фіга зайвий раз світитися біля Арсена. Він своє фальшивою соціологією вже отримав.

На сьогодні опозиційним партіям не під силу створити більшість у Верховній Раді нового скликання. Таку думку висловив керівник виборчої кампанії партії «УДАР», кандидат у народні депутати Віталій Ковальчук. Причиною цього, за його словами, стали невдалі переговори між «УДАРом» і Об'єднаною опозицією за погодження мажоритарників. На питання, чи можлива опозиційна більшість у ВР, Ковальчук відповів: «На сьогодні вже навряд чи. Серед іншого і завдяки „успішним“ переговорам».

avatar

Тушканчик

21 жовтня 2012 19:31

Баласинович був у нас на мітингу у Заставні. Наш хлопець!! І буде він в парламенті, як би не скигліли ці регіональні тушканчики і індюшатники. Бо він порядна людина, яка готова боротися за правду. Справжній патріот. Це тушканчики-семенюки  хотять за гроші пролізти у парламент. А заставнівчани визначилися -  всі голосуємо за Богдана!

avatar

Тушканчику із Заставни

21 жовтня 2012 22:15

Звинувачення по Баласиновичу безпідставні. М.Чернівці територіально вроді би не входить в 204 округ, по якому він балотується.

avatar

!!!

21 жовтня 2012 22:29

загалом, на площі зібралось кілька тисяч прихільників... Автор жжот.))) Был там. Смогли собрать человек триста,ну максимум четыреста.Это очень странно, если учесть количество родственников,знакомых и просто оплаченных.

avatar

нейтральный

22 жовтня 2012 08:53

на ютубе уже выложили видео , сколько было людей на митинге. Жалкое зрелище. Всем было безразлично то,что происходит на сцене. Тусовка в центре перед трибуной (те,кто оплаченные) изредка вяло аплодировала.Те,кто стоял по бокам и сзади камер - тем было вообще фиолетово. Обратил внимание - после митинга в мусорных урнах было много листовок .Очевидно,что рассчитывали на большее количество народу.

В целом после митинга осталось негативное впечатление. Как сказал один пожилой человек : яценюк говорил стандартные заученные  фразы ни о чем.Это не оппозиция.

avatar

нейтральный

22 жовтня 2012 09:02

ООО!!! Ну, до такого маразма дойти - надо постараться)))

"Нас глушат церковными звонами!!!111"

Ай-ай-ай, все против нас, уже и боженька против нас!!!!

Истерика!!11

Это какой-то лютый... вот не буду выражаться в теме про церковные звоны, но если для кролика секрет, что в церкви - тем более, по воскресеньям - звонят колокола, то он сильно от жизни оторвался...

avatar

православный

22 жовтня 2012 11:29

Я вот только одного не пойму - зачем в статье делать акцент на том, что Федорук пел гимн Украины восторженно и вдохновенно? Разве не так должен петь любой патриот Украины? Или Федорук пел так неискренне, что проплаченные журналюги решили специально обыграть этот момент?

avatar

Fontan

22 жовтня 2012 17:17

А про гімн Україні у виконанні Федорука написали тому, що саме ФЕДОРУК СВОГО ЧАСУ БУВ КАТЕГОРИЧНО ПРОТИ ТОГО ЩОБ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ РОЗПОЧИНАЛИ З ВИКОНАННЯ ДЕРЖАВНОГО ГІМНУ. Що не зробиш заради дупутатства у ВР. Правда, Микольцю?

avatar

черн

23 жовтня 2012 11:10

Як бояться ригали перемоги опозиції та Кличка!Чудовий синдром. Скільки їх висипало в коментарі зі своїми плюваками на опозицію. Господи, просвіти розум тих людей, що за подачки уже готові голосувати за ригалів та Василишина. Василишин потрібен Фірташу як лобіст його буковинських планів. А плани обширні. Василишин достойний лобіст, уже щиро і високооплачений. За Фірташа і його інтереси (а не Буковини) буде стояти насмерть. Одумайтеся люди, які так дешево себе продаєте, точніше, продаєте свої голоси. Схаменіться!

avatar

Володимир

23 жовтня 2012 11:51