Знищення нації, або останні з молдован

Знищення нації, або останні з молдован

23.03.2018, 13:26

В часи, коли наша держава перебуває у складному зовнішньо та внутрішньополітичному  стані, суміжні держави проявляючи «стурбованість» і запевнюючи у підтримці та дружніх намірах, не залишають мрій переглянути існуючі кордони задля розширення власних територій, або як піде у подальшій розмові «повернути собі втрачене».    

Так, наш «добрий» сусід Румунія, яка на офіційному рівні нібито всіляко підтримує незалежність та недоторканість українських кордонів, продовжує будувати платформу для майбутніх територіальних претензій. Чого тільки вартує хвиля претензій, пов’язана із ст.7 Закону України «Про освіту» та безпідставні звинувачення у нібито «знищенні» румунської нацменшини. А поряд із цим Румунією проводиться масштабна «акція» по знищенню цілої держави, і відповідно нації. Мова йдеться про зникнення у скорому часі зі світових мап Республіки Молдова, яка має поповнити територіальний склад Румунії. І ось тут залишається невелика, але складна проблема, це молдовська нацменшина на території України (123,7 тис. етнічних молдован, які компактно проживають на території Одеської області).

І з цього моменту в дію вступають «лицарі Romania Mare», а саме голова Одеської обласної асоціації румун «Бессарабія» Анатолій Попеску, який почав активно звертатися до всіх інстанцій з вимогою покласти край існуванню створеної, на його думку, Й.Сталіним штучної мови і нації, а саме молдовської. При цьому пан А.Попеску трактує останні «досягнення» румунських істориків, які «доповіли», що молдовська мова, які сама нація, ніколи не існувала, а була лише румунська.   

Але, як водиться, вказаний громадський діяч, окрім інтересів «історичної батьківщини» (в цьому випадку історичну батьківщину взято в лапки тому, що пан А.Попеску має румунське громадянство), переслідує ще одну мету - збільшити румунську меншину Одещини за рахунок молдован.  

 Так, 06.03.2018р. А.Попеску в інтерв’ю Радіо Румунія Інтернаціонал (Radio Romania International) розповів про звернення до МЗС Румунії, міністерства румунів звідусіль, міністерства національного виховання Румунії та Адміністрації президента Румунії щодо необхідності припинення штучного розподілу румун на дві категорії - румунів та молдован.  З його слів, Румунія має рекомендувати українському уряду  об’єднання шкільної програми навчання з молдовською та румунською мовами в одну румунську. Відповідні звернення ним було спрямовано й до органів влади України.

Вочевидь, пан А.Попеску забув, що згідно з Конституцією України, захисту підлягає будь-яка національна меншина, а зазіхання на національну або расову належність та територіальну цілісність передбачають кримінальну відповідальність згідно з діючим законодавством України.   

Ан.Тонеску

1


КОМЕНТАРІ (3)

шо очень страшно подписать эту безграмотную писюльку своим именем ??? Хероям страшно !!!

avatar

Страшно

23 березня 2018 16:19

Молдовський - говір румунської. Гуцульський - говір української. Австрійський та баварський - говори німецької.  Нормандський - говір французької. У чому справа? Поверніть в Одеську область румунську мову в місцях компактного проживання молдован, як це було до 1998 року. 

avatar

Anatol

24 березня 2018 07:16

ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE 1940! proiectul reunificarii pamanturiilor romanesti este INEVITABIL si IREVERSIBIL. Ucraina trebuie sa condamne Pactul Ribbentropp-Molotov si sa accepte efectele lui, Cernauti, Bugeac, Maramuresul de Nord pamanturi romanesti! MOARTE "ukraijna" !!!

avatar

DEATH to ukraine

24 березня 2018 22:40