Знайти кошти на допомогу книгарням можна зменшивши фінансування автобази облради і ОДА, машини якої розвозять подарунки людям  від імені Партії регіонів, а ще - зекономивши на біг-бордах Януковича, - Іван Мунтян

Знайти кошти на допомогу книгарням можна зменшивши фінансування автобази облради і ОДА, машини якої розвозять подарунки людям від імені Партії регіонів, а ще - зекономивши на біг-бордах Януковича, - Іван Мунтян

08.05.2012, 14:16

"Наразі обласна рада не вкладає жодних коштів в утримання книгарень, більшість з них приносять прибуток. Якщо влада хоче продемонструвати ефективніший менеджмент і переконує, що умови об’єднання дуже вигідні – хай створить альтернативне підприємство, вступить у конкурентну боротьбу і переможе. Або упродовж року надає існуючим книгарням матеріальну, консультативну, організаційну та іншу допомогу, аби підняти їхню прибутковість. Новий голова облради, тільки обійнявши посаду, швидко ліквідовує те, що вибудовувалося роками. Вважаючи себе фахівцем в економіці, він мав би інакше показати свій професіоналізм – по-новому вибудовуючи стосунки з комунальними підприємствами в умовах кризи, вкладаючи в них ресурси і даючи можливість твердо стати на ноги.

 Особисто я знаю, де владі взяти кошти в бюджет, - йдеться у заяві депутата Чернівецької обласної ради, голови обласної "Батьківщини" Івана Мунятна за підсумками вчорашнього засідання постійної депутатської комісії облради, на якому розглядалося питання реорганізації книгарень.  - Наприклад, зменшити фінансування автобази облради і облдержадміністрації – це питання також розглядали сьогодні на комісії. Адже бюджетним коштом машинами автобази розвозяться подарунки громадянам чомусь від імені Партії регіонів. Ці гроші можна зекономити. Так само можна не розміщувати привітання очільників держави з усіма можливими святами на біг-бордах, а заощадити кошти в бюджеті.

 Не потрібно в тому, як «дохазяйнувалася» влада ПР, робити винними книгарні. Вони не піднімуть знищену регіоналами економіку краю, як би їх не реорганізовували. Культура і духовність завжди були дотаційними, і очікувати шалених прибутків від книготоргівлі як відгалуження сфери культури – абсурдно. Економіка забезпечує дотації для книгарні, а не навпаки".

1