Зміни керівництва виконавчої влади Чернівецької області найближчим часом  не буде, - нардеп Федорук

Зміни керівництва виконавчої влади Чернівецької області найближчим часом не буде, - нардеп Федорук

04.05.2016, 23:51

Народні депутати України Максим Бурбак і Микола Федорук (фракція «Народного фронту»)  прокоментували кадрові зміни у керівництві Чернівецької ОДА та оцінили можливість зміни голови крайової влади.  

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

-          На посади заступників голови Чернівецької ОДА призначено професіоналів, - відзначив народний депутат Максим Бурбак. – Вважаю, що новий заступник голови ОДА – керівник апарату Олег Стецевич – це фахова людина. Мусимо відновлювати престиж державної служби.  Тому що професіоналів там залишилося дуже мало. І Олег Стецевич – це дійсно той професійний чиновник, якого так потребує держслужба. Він не тільки буде ефективно працювати сам, а я знаю його вже багато років, але й зможе передати свій неоціненний досвід посадовцям молодшого покоління.  

 -          Вітаю призначення Руслана Сенчука керівником Вижницької РДА, - продовжив народний депутат. -  Впевнений, що весь той великий управлінський досвід, який він отримав працюючи заступником голови Чернівецької ОДА,  він зможе успішно застосувати у цьому районі. Це плюс Вижницькому району, а Руслан Сенчук дасть додатковий поштовх для його  розвитку.

 -          Минулого разу, коли ми зустрічалися, я сказав про те, що виборів до Верховної Ради України найближчим часом не буде, - приєднався до обговорення теми народний депутат України Микола Федорук. – Дехто зустрів ці слова скептчно, але саме так сталося. Скажу і тепер свою точку зору про нинішню ситуацію: найближчим часом змін у виконавчій владі Чернівецької області не буде. Потрібно заспокоїтися і працювати. А одноразові політологи нехай відробляють свої темники.

 -          Ті зміни, які були анонсовані головою Чернівецької  ОДА,  відбулися. Ще тоді Олександр Фищук поговорив з ними і пообіцяв, що усі вони будуть працевлаштовані. Руслан Сенчук, як я вже казав, став головою Вижницької РДА, пан Усик найближчим часом йде на пенсію, наскільки мені відомо. Щодо Володимира Івановича Куліша, то це його персональне рішення, - продовжив відповідь Максим Бурбак.  

 -          Особисто я буду усіляко підтримувати Олександра Григоровича в його нелегкій роботі, - запевнив журналістів Максим Бурбак. – Тому що вона ще ускладнюється внутрішніми стосунками і деякими чварами, які дехто розпалює в стінах облдержадміністрації. Замість того, щоб робити роботу. До речі, я звернувся з листом до Адміністрації Президента, тому що до мене звертаються представники громади Сокирян,  окремі депутати, щодо створення спеціальної комісії для вивчення ситуації у районі. Я звернувся до голови АПУ пана Ложкіна з пропозицією, щоб до комісії, яку буде створено розпорядженням керівника уряду, увійшов також представник Президента. Впевнений, що від Чернівецької ОДА це має бути Володимир Іванович Куліш, який  працював дуже довго у Новодністровську, знає специфіку району і відповідає за процес децентралізації і впровадження реформи на місцях. Треба до цього ставитися відповідально. І працювати не тільки у будівлі з левами, але їздити також по районах. І це треба було пояснювати людям.

Вже майже рік тому обласна рада ухвалила перспективний план розвитку об'єднаних громад Чернівецької області, яким передбачено створення у Сокирянському районі трьох об’єднаних громад. І це все пішло на Кабмін, під цей план було розроблено бюджет. Закон не передбачає, що це рішення можна змінити. Оце треба було пояснити громаді. Точку неповернення пройдено, ми за це проголосували! Йдемо далі. А не збурювати людей тепер, через рік.

Новодністровськ – це місто обласного значення. Тому у Сокирянському районі має бути як мінімум два центра об’єднаних громад. А все інше – це боротьба за гроші, які мають йти на соціальний розвиток Новодністровська. І ця боротьба за гроші триває у нашій області ще з двотисячних років. Кожен мер Новодністровська зменшував частину, що йшла місту, і передавав кошти області.  

Ми вже забули, що зробив Папієв? Після перевороту у Чернівецькій міській раді, наступним містом, куди він відправив  Руснака - апологета того перевороту, став Новодністровськ. І він навчав там депутатів міської ради, як знімати Панчишина.  Всі вже забули про це? А чому так було? Бо Папієв хотів, щоб мер підписав розподіл 50 на 50 – половина коштів в область, половина Новодністровську. Все банально і просто: політиканство, політичні інтриги і гроші. А думки як буде розвиватися район, як потрібно відроджувати інфраструктуру, що робити далі - немає! Всі чубляться лише за владу, а потім залишаться біля розбитого корита, - резюмував свою промову Максим   Бурбак

1


КОМЕНТАРІ (2)

Найближчий термін: година, день, тиждень... :)

avatar

Без емоцій

05 травня 2016 10:23

І це сама велика біда для області, бо ці вже загнали область в пропасть

avatar

Теж без емоцій але по факту

05 травня 2016 15:06