Програми будівництва доступного житла і розвитку архівної справи до 2020-го: на 24-й сесії Чернівецької обласної ради (+коментар Івана Мунтяна)

Програми будівництва доступного житла і розвитку архівної справи до 2020-го: на 24-й сесії Чернівецької обласної ради (+коментар Івана Мунтяна)

13.09.2018, 08:54

У середу, 12 вересня, під головуванням керівника крайової представницької влади Івана Мунтяна відбулось пленарне засідання 24-ї сесії Чернівецької обласної ради. Так, депутати внесли зміни до обласного бюджету на 2018 рік, затвердили Комплексну програму будівництва (придбання) доступного житла на 2018-2022 роки та Програму розвитку архівної справи в Державному архіві Чернівецької області на 2018-2020 роки.

Учасники пленарного засідання внесли відповідні зміни та доповнення до Комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту Чернівецької області на 2018-2021 роки і до Регіональної обласної програми «Вчитель» на 2013-2022 роки, а також взяли до відома інформацію про виконання Комплексної соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІД в Чернівецькій області на 2015-2018 роки та інформацію про виконання у 2017 році Регіональної програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Чернівецькій області на 2017-2020 роки.

З метою збереження унікальної лікувальної бази, здійснення реконструкції існуючих будівель, та залучення інвестицій у розвиток буковинського бальнеологічного курорту, народними обранцями прийнято рішення «Про передачу в оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця».

Також на пленарному засіданні крайового парламенту прийнято низку звернень Чернівецької обласної ради та підтримано запити депутатів з актуальних питань життєдіяльності територіальних громад сіл, селищ та міст області.

Участь у роботі 24-ї сесії обласної ради VII скликання взяли народні депутати України Максим Бурбак та Іван Рибак.

Незважаючи на те, що сесія тривала майже повний робочий день, депутатський корпус обласної ради спрацював на відмінно: окрім змін до бюджету на цей рік, а також змін та затвердження низки комплексних і регіональних програм, прийняли без перебільшення доленосне рішення, що дозволить врятувати наш санаторій «Брусниця», який через багаторічне хронічне недофінансування опинився без перебільшення на межі існування, - прокоментував результати роботи депутатів Іван Мунтян. 

- Також ініціював звернення до керівництва держави щодо спрямування 68 мільйонів гривень, передбачених на ремонт автошляхів області, які за повідомленнями регіональних ЗМІ ми ледь не втратили, на ремонт дороги «Чернівці-Житомир».

- Відрадно й те, що Чернівецька обласна рада звернулася до Верховної Ради України та решти обласних рад щодо покращення соціального захисту активістів та учасників Народного Руху України за перебудову, які свого часу зробили усе залежне, аби нині ми жили у вільній та незалежній Україні.

- Дякую колегам – депутатам за витримку, терпіння та сумлінну роботу. Вірю, що рішення, які ми сьогодні прийняли, допоможуть покращити життя буковинців.

- Принагідно вшанував визначний особистий внесок у вивчення давньої історії східних слов’ян та фундаментальні наукові дослідження знаного археолога і краєзнавця Бориса Тимощука, вручивши Почесну відзнаку обласної ради «За заслуги перед Буковиною» донці Бориса Анисимовича пані Галині. Також за вагомий особистий внесок у справу виховання підростаючого покоління та з нагоди 65-річчя від дня народження нагородив Почесною грамотою та годинником обласної ради багаторічного директора Хотинської школи-інтернату № 2 Гната Дідича, - написав Іван Мунтян на своїй сторінці у ФБ. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

О! Баглей на трибуні! Повернення блудного продажного сина?! Думає, що всі позабували його продажність ригам?! ГЕТЬ!!! За ним альтфатер плаче!!!

avatar

часівник

13 вересня 2018 09:51

Не лише у владу знову прийшов Баглей, він вже "ошивається" біля Громадянської позиції. Там йому обіцяють керівництво обласним виборчим штабом і місце в парламентському виборчому списку 2019 року. Гриценко вже поінформований, так що побачимо, як буде далі діяти керівництво обласної Громадянської позиції...

avatar

Юрій

13 вересня 2018 15:51