Зіна Чуравіна – це та, що з ромського роду і котра успішно керує сільською радою

Зіна Чуравіна – це та, що з ромського роду і котра успішно керує сільською радою

06.02.2019, 16:10

Приємний з приємних прецедентів, бо Зіна Афанасіївна – єдина в Україні циганка, чим вона на всіх рівнях пишається і котрій рівно 11років громада села Білівці на Хотинщині довірила обійняти поважну посаду і в своєму виборі не помилилася.

Село Білівці, по суті, одне з найменших на Хотинщині. Та завдяки талановитій і патріотично настроєній до своєї землі керівничці, якій в цьому населеному пункті до всього є діло, село успішно розвивається. Тут лад і порядок в усьому: справно функціонує соціальна сфера, ремонтуються дороги. А колектив художньої самодіяльності під керівництвом Зіни Афанасіївни, що набув статусу народного, такий, що сьогодні його знають далеко й за межами краю.

Але що болить сьогодні в Зіни Афанасіївни, як і в кожного білічанина? Те, що не питаючи броду, без волі та згоди громади їхнє село намагаються кудись об’єднати, притулити. Аби вже завтра у Білівцях закрили «неперспективну» школу, ліквідували аптечний пункт. Ну, в дусі так званої «децентралізації», яка практично всюди викликає у людей справедливий спротив.

У Зіни Афанасіївни Чуравіної, батьки якої осіли в Білівцях сотні років тому, своєрідна дата – якраз на Великдень виповняться ті пам’ятні 11 років, коли вона очолила Білівську сільраду. Та чи збудеться її подальша доля на поважній посаді? Це до тих горе-«децентралізаторів», котрі тупо забувають, що від добра добра не шукають.

А ми все одно вітаємо Зіну Афанасіївну Чуравіну, талановиту керівничку сільради, вихідцю з циганського роду, котра над усе любить свою Україну і прагне, щоби благополуччя не обминало жодне село, в тому числі її маленькі Білівці.

Іван АГАТІЙ, 

Заслужений журналіст України

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Пане Іван, невже і цей матеріал є черговою вашою "казкою"? Але це вже краще, ніж розповідати "дурниці" про ведмедя, якого не лише не бачив, а нічого про нього не розумієш.... Та й слово "сільрада", пане,  вже давно стало архаїзмом від якого повіває совітами... Отакої...

avatar

Юрій

06 лютого 2019 16:48