Зять Чинуша не зізнався, скільки платить кухарю, але все одно зажадав вибачень від мера Чернівців

Зять Чинуша не зізнався, скільки платить кухарю, але все одно зажадав вибачень від мера Чернівців

15.08.2017, 15:13

Депутат Андрій Брязкало на сесії Чернівецької міської ради заявив меру Олексію Каспруку, що він повинен вибачитися перед працівниками готелю “Буковина” за неправдиву інформацію про зарплати на підприємстві. Водночас він так і не наважився озвучити суми, скільки ж заробляють у готелі "Буковина", в якому Андрій Брязкало є директором.

“Вчора на брифінгу ви заявили, що підприємство порушує закон і виплачує зарплату нижче мінімальної. Ви озвучили, що готель виплачує працівникам 1,5 тисячі гривень. В Україні мінімальна зарплата 3 200 гривень. Підприємство виплачує зарплату нижче мінімальної зарплати. Тому ви повинні привселюдно вибачитися перед працівниками підприємства”, - заявив Андрій Брязкало. 

Олексій Каспрук попросив, щоби Андрій Брязкало назвав конкретно, яку ж середню зарплату платять на підприємстві. Брязкало кілька разів наголосив, що вище мінімальної, але жодної конкретної суми не наважився озвучити. Насамкінець він просто відповів, що це “комерційна таємниця”.

Нагадаємо, що вчора, 14 серпня, на брифінгу, мер Олексій Каспрук звинуватив депутата Андрія Брязкало, що він платить на підприємстві працівникам 1,5 тисяч гривень зарплати.

"Депутат Богдан Ковалюк всю сесію розказує про соціальну справедливість, розказує про зарплати, що там високі, а там невисокі. Я дуже хотів сказати, щоби розібралися з Андрієм (Брязкалом). У нього півтори тисячі середня зарплата на підприємстві. При цьому у фейсбуці він дає оголошення, що шукає кухаря за 25 тисяч гривень. То що, мер має отримувати менше за кухаря? Я поважаю роботу кухарів, але ж відповідальність і навантаження різні", - заявив Каспрук.

Депутат нічого не відповів Каспрукові щодо питання, яке той підняв.

Джерело: molbuk.ua

КОМЕНТАР Олександра МОСТІПАКИ:

Минулої п’ятниці на сесії мали ділити 96 мільйонів. На котельню на Поштовій, на ремонт дахів шкіл, на декілька міжбудинкових проїздів на те, на се, а треба на все, бо зима йде. Але не поділили, бо було там і питання про зарплати чиновникам. Вася сказав не давати нікому, бо чекає, що прийдуть на поклон. Не прийдуть – три зуби даю. Та я не про те. Не тре людям, котельні, даху на школу, проїзду, чи ще чогось, то хай сидять вдома і дивляться тілівізор, де Бодя від Васі розказує, які чиновники кровопивці, а доларовий мільйонер Валерцьо вдає з себе Саву Морозова (не Павліка, Валєрцю, не Павліка, а Саву) – захисника чернівецького пролєтаріяту.. . Вереск стояв весь день, бо не може мер мати зарплату 800 доларів, а його заступник 600. Урівняти в зарплаті мера і бабусю-двірника, верещали власники готелів, базарів і ресторанів. Та даремно верещали, бо всіх їх ще перед тим "спалив"… зять. 



Тобто, з цього оголошення випливає, що мер Чернівців має отримувати зарплату меншу, ніж повар ресторану Брязкала і Чинуша? А його заступники ще меншу - майже на 50%? 

Стоп, пацани. То що ви робите у тій міській раді? Йдіть до Чинуша і Брязкала у ресторан. Штири весілля відгуділи – штуцер у кишені. А ще щось і поїли, і попили, і додому взяли, і пацєтко рябеньке якесь притримати можна, і курочку. Лафа, а не робота. Тако всі з тої мерії і звалили б. Сподіваюся, реквізит з Петрівського ярмарку ще не здали? То вперед. 

Каспрук сало, шинку, бринзю на дошки нарізає, помідори, перці, оселедці теше. Паскар у брилі і шароварах хріновуху- кропивуху-медовуху-пиво-мед-коняк наливає – і на коня, і на кобилу. Кушнірик пиріжки на десерт пече – з сиром, вишнями і яблуками, каву, чай, капучіно, бульйон запарює. Прес-служба вітання пише. Середюк "Суліко" співає і поему "Витязь у тигровій шкурі" гостям розказує. Начальник управління культури з членами виконкому танцювальний супровід організовує. Карімова за порядком стежить і лайдакам по шиї дає. Тесть і зять довольні - бізнес попер вгору, шо мольфар на Говерлу. Черга у ресторані – на три роки. І весілля, і родини, і хрестини, і днюхи.. 

І на упокій вже черга на два роки розписана – "Суліко" у виконанні Середюка бере за душу не гірше "Яворини" Гіги. Що? Шось не те? Обіцяв штуцер, а дає мінімалку? То ви брилі в кінці місяця скиньте, в ноги поклоніться, то ще насипле. 

А міськрада? Та кому її вже треба. Щось там звичайно ходить, бродить, як привид комунізму Європою 150 років тому. То біля одного портрета бургомістра постоїть, то біля іншого. Лиш портрет Федорука обминає – все не звикне ніяк. Невеличкий такий привид, кругленький, щокастий. І рука піднята вгору – з середнім пальцем.

Коли наздоженемо «кремень-чучців», Бурбакове Межигір’я та «Хащі любові» Тіміша. Блог Мостіпаки

 

Джерело: Коли наздоженемо «кремень-чучців», Бурбакове Межигір’я та «Хащі любові» Тіміша. Блог Мостіпаки

1