Фищук доручив лісівникам і аграріям нагодувати лелек

Фищук доручив лісівникам і аграріям нагодувати лелек

19.03.2018, 16:04
Про ситуацію пов’язану з сильними снігопадами та пониженням температури повітря говорили сьогодні під час апаратної наради в Чернівецькій ОДА.
 
Відтак повідомлено, що проїзд на автошляхах забезпечено, газопостачання працює у звичному режиму, збоїв у теполо- та водопостачанні не було, всі населені пункти області забезпечені електроенергією.
 
На нараді йшлося про те, що зі зменшенням температури повітря збільшилось споживання газу. Відповідним службам доручено посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу зі споживачами щодо своєчасної оплати за спожиті енергоносії.
 
Керівникам лісомисливського господарства та агропромислового комплексу доручено вжити заходів із забезпечення підкорму диких птахів, зокрема, лелек, які опинилися у сніговій та морозній пастці.
 
ДОВІДКОВО:
 
У Садгору прилетіли понад 100 лелек. Птахи ще у суботу повернулися з теплих країв. Проте тут їх застав сніг та мороз. У Садгорі на поле злетілося понад 100 лелек. Дістатися до них складно: треба переходити через потічок, сніг та болото. Без спецвзуття туди потрапити важко. Тому обігріти та нагодувати птахів зголосилися рятувальники. Про це повідомляє http://acc.cv.ua/ 
 
Працівники ДСНС у Чернівецькій області допомагають врятувати лелек від голоду.

18 березня на лінію 101 надійшло повідомлення, що у Чернівцях на вул. Фестивальній до водойми прилетіли лелеки. Через низьку температуру повітря близько сотні птахів почали замерзати та потребували допомоги. 

Місцеві мешканці, помітивши це, звернулися до Служби порятунку. На виклик прибули рятувальники, котрі розмістили неподалік місця перебування лелек солому та насипали корму, аби птахи мали де зігрітися та чим поживитися.

Рятувальники розповіли, як допомагали врятувати лелек від голоду на Буковині

Рятувальники розповіли, як допомагали врятувати лелек від голоду на Буковині

Рятувальники розповіли, як допомагали врятувати лелек від голоду на Буковині

Також у селі Атаки Хотинського району місцеві жителі повідомили рятувальників про те, що в гнізді на електроопорі замерзає птах. Фахівці Державної пожежно-рятувальної частини № 7 за допомогою драбини дісталися до гнізда лелеки, зняли птаха та передали його людям.

До порятунку лелек залучалося 2 одиниці техніки та 10 рятувальників.
1