'ЗеВелопробіг': нардеп з Буковини покатався на велосипеді, щоб Зеленський не відволікався від 'рулювання' державою

"ЗеВелопробіг": нардеп з Буковини покатався на велосипеді, щоб Зеленський не відволікався від "рулювання" державою

19.08.2019, 14:55

Обраний народним депутатом України Георгій Мазурашу влаштував "ЗеВелопробіг:)" "Володимир Зеленський, Ви «рулюйте» нормально державою, а я за Вас трохи на веліку поїжджу до виборців;)", - пояснив парламентар свою ініціативу. 

Георгій Мазурашу також розповів про те, як відбувався "ЗеВелопробіг:)" 

«Робота з виборцями», 203 округ;) Як багато разів я їздив на веліку по маршруту Чернівці - Круп‘янське (Пасат) і навпаки:) Та що там казати, навіть пішки свого часу доводилось...

- Як класно їхати з сином на веліках;) Юра Мазурашу трохи займався велоспортом у Илля Руссу, то я попросив з‘їздити зі мною за компанію, бо не катався на веліку років 20 (трохи менше, певно). То Юрік наглядав за мною так, ніби я перший раз взагалі на велік сів:)) Хай розкаже, як я рулив:)) Чи нормально. Їхали не прспішаючи, зупинялись, з людьми спілкувались по ходу, в рідному селі - і з родичами, і з сусідами, і з колегами по школі:) Навіть випили пива 0*, за майбутню успішну Україну;) Так і сказали, але румунською:)

- О, велике прохання до водіїв: будь ласочка, не треба так близько до велосипедистів проїжджати, це для останніх дуже небезпечно! Пару разів проїжджали дуже близько, і очевидно спеціально це робили, бо полоса широка, і назустріч машин не було...

- Приємно здивував водій Микола, ще в Чернівцях. Ми хотіли було злізти з веліків і перейти на зелене для пішоходів, але я побачив, що близько машин нема і виїхав по проїжджій частині на потрібну вулицю ліворуч. Машина проїхала там на достатньо секунд пізніше, і не на високій швидкості. Водій щось крикнув через вікно, я підняв руку, типу привітався, і поїхав далі. Через пів кілометра десь ця машина наздогнала нас, водій Коля вийшов і запитав, чому, мовляв, ми такий небезпечний маневр зробили. Я подякував йому за небайдужість, за те, що він витратив час і повернув назад провести профілактичну роботу:) І кажу, що я бачив, що він далеко був, і їхав не швидко. Микола ж сказав, що він пригальмував на той час, бо побачив, що велосипедисти виїжджають. Ну, взагалі у нас обмежена швидкість в населених пуктах 50 км/год, тому дуже швидко він не мав би їхати взагалі:) Я, чесно, не бачив щоби він пригальмовував (і звуку не було), тобто все виглядало надійно безпечно;) Але все олно він молодець, що небайдужий і проводить профілактичну роботу;) Не будемо так маневрувати, а він, сподіваюсь, не буде в населених пунктах їхати швидше 50 км/год;)
Це такий відступ:)

- Взагалі це для мене був тест-драйв веліка, який мені зібрав Степан «Круасан» з б/у запчастин (дешево і сердито, якість ОК). Sasha Bilous, пригадуєш ми почали було ті велоподорожі вихідного дня? У мене тоді веліка не було, тепер можемо продовжити проект разом;) Якщо охочі є, давайте знати в приват, або пишіть в групу Бігаємо РАЗОМ Чернівці, будемо координувати такі речі;) З користю для здоров‘я і просто віікавих компаніях;) Спорт для всіх (Буковина) це, думаю, підтримає;) Так, Mykola Labovskyy?;) З повагою, Георгій Мазурашу.

1