Землю відібрати, а гроші не повертати: депутатам не вистачило голосів, щоб виконати заклик Андрія Білогорки (оновлено)

Землю відібрати, а гроші не повертати: депутатам не вистачило голосів, щоб виконати заклик Андрія Білогорки (оновлено)

31.05.2013, 20:26

Сесія Чернівецької міської ради за півтори години роботи не змогла ухвалити жодного рішення.

Першим розглядалося питання під №33 — про передачу Калинівському ринку 7,5 гектарів землі, які належать ринку "Добробут". Проектом рішення було передбачено у пункті 1 виконати рішення суду і передати територіальній громаді міста у постійне користування земельну ділянку розміром 7,4 га. Земельна ділянка зараховувалась до запасів міста. Пункт 2 передбачав передати цю земельну ділянку Калинівському ринку для здійснення підприємницької діяльності.

Свого часу "Добробут" викупив ділянку у міської ради за 5 мільйонів гривень. Суд нещодавно розірвав угоду, але це рішення оскаржене, розглядається іншими судами і не вступило в силу. Однак нинішнє керівництво ратушею вирішило не чекати остаточного рішення суду, землю забрати, а гроші не повертати.

- Депутати вирішили відібрати колись куплену за великі гроші землю, - заявив керівник фракції "Фронту змін" у міській раді Олексій Каспрук. - Суд розірвав угоду, але спочатку треба гроші повернути, а потім розпоряджатися землею. А так це — рейдерство.

За кілька днів до сесії, на прес-конференції, Олексій Каспрук також повідомляв, що Михайлішин, Продан і всі хто керують містом - це грабіжники: "Я переконаний, що міська влада, секретар Михайлішин, Продан і всі хто там керують містом, вони просто намагаються загарбати, вони є грабіжники" - запевнив Олексій Каспрук. Він також додав, що такі дії чинної влади не сприяють покращенню інвестиційного клімату в місті.

На сесії виступив депутат облради Андрій Білогорка, який заявив, що "Добробут" належить братам Бурбакам і закликав депутатів проголосувати за передачу ділянки Калинівському ринку. На сесії міськради присутні також народні депутати Г. Федоряк та О. Фищук.

На сесії Чернівецької міськради, яка триває у Ратуші, під час розгляду питання про передачу Калинівському ринку земельної ділянки 7,4 га, між депутатами також виникло непорозуміння через мову.

За повідомленням кореспондента vidido.ua, секретар міськради Віталій Михайлішин попросив депутатку Наталію Козлову говорити українською мовою. Він мотивував це тим, що згідно із регламентом, говорити треба державною мовою.

Депутати провладної фракції жартома закинули свободівцям, чому вони не звернули на це уваги і порадили запросити для цього свою колегу з Верховної Ради Ірину Фаріон.

Депутати голосували — але рішення ухвалене не було, не вистачило голосів. Тоді до розгляду питання повернулися, але до перерви нічого вирішити не встигли.

У сесійній залі продовжилися дискусії щодо передачі МТК «Калинівський ринок» 7,4 Га землі. Наразі на цій ділянці 7,4 Га, за словами депутата В. Бешлея, хтось стягує з підприємців гроші за стоянку та здійснює будівництво. Засідання 36 сесії Чернівецької міської ради VI скликання продовжиться у Ратуші.

Рішення про передачу Калинівському ринку 7,5 гектарів землі, які належать ринку "Добробут", сесія міської ради так і не ухвалила.

Повторне голосування теж не набрало більшості голосів. Секретар Чернівецької міськради Віталій Михайлішин запропонував створити депутатську комісію і довивчити питання. Тож питання знову буде розглянуте на наступній сесії. Проектом рішення було передбачено у пункті 1 виконати рішення суду і передати територіальній громаді міста у постійне користування земельну ділянку розміром 7,4 га. Земельна ділянка зараховувалась до запасів міста. Пункт 2 передбачав передати цю земельну ділянку Калинівському ринку для здійснення підприємницької діяльності.

Джерело molbuk.ua та vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (18)

avatar

Андрій Білогорка

30 травня 2013 14:35

А може навпаки, пане Білогорка, - грабують тоді, коли відбирають твоє і ні копійки за це не платять?

Чи вважаєте, що грабунок тоді, коли ви продали і вам заплатили 5 млн.?

Щось по-бандитські мислите...

avatar

Мафта

30 травня 2013 14:45

avatar

Андрій Білогорка

30 травня 2013 15:47

На кого Ви працюєте, пане Білогорко?  І не прикривайтесь тут абстрактною громадою. А конкретно прізвища в студію, будь ласка

 

avatar

ІгорЗеньо

30 травня 2013 16:35

Суди в Україні - це інструмент переслідування інакомислячих та тих, хто протистоїть кримінально-олігархічній владі. Краще би вже мовчали, пане Білогорко, про наш суд, може би вам і повірили!

 

"Ігноруванням принципів Конвенції про права людини та основоположних свобод, Європейський суд з прав людини оцінив правосуддя в Україні як загрозу незалежності судової влади в цілому"...
avatar

Мафта

30 травня 2013 16:41

Пане Білогорка,

1) скажіть, будь ласка, на скільки наперед Ви як правило плануєте? Мабуть, максимум на тиждень або місяць наперед. Навряд чи на довше.

2) Вас використовують вчорашні ПТУшники, лицеміри і карлики з комплексом Наполеона.

Не дайте себе обманути та використати.

avatar

Глорія

30 травня 2013 17:03

Отакої! З'явився депутат облради і тут же зник!Забоявся думки громади!

avatar

Тиба

30 травня 2013 19:55

ВІН ЗНИК БО ЗАКІНЧИЛАСЬ ПИСАНИНА НА ПАПІРЧИКУ З ЯКОГО ВІН ЧИТАВ НА СЕСІЇ.  А НОВИЙ ПАПІРЧИК ВІД ПАПІЄВА-МИХАЙЛІШЕНА ВІН ЩЕ НЕ ПОЛУЧИВ)))

avatar

КАМАЗ

30 травня 2013 20:07

Молодец, Билогорко! Ленигевич с Проданом премию тебе дадут. И на будущее, прежде чем издавать звуки и сотрясать воздух, вникни в проблему.

avatar

Козлова

31 травня 2013 00:30

А на фейсбуке у Билогорко ведет страницу кто-то другой. Его интеллектуальный уровень ОЧЕНЬ низкий и значение многих слов, которые там написаны он не знает.

avatar

Козлова

31 травня 2013 00:33

avatar

Андрій Білогорка

31 травня 2013 09:20

Козловой Бурбак пообещал денег поддержать вопрос с  Добробутом, вот она и шипит.

avatar

1 к Андрею Белогорке

31 травня 2013 09:45

У вас такой острый язык...правда на кончике он раздваивается.

"Проблема" с рынком Добробут в том,что Федорук вошел в долю и подарил за бесценок самую дорогую землю Бурбаку и Яценюку. В результате Яценюк расплатился с Федоруком мандатом в ВР, а черновчане потеряли миллионы денег недополученных в казну города.

Добробут - это крайне важный вопрос для города.Это не украденная вами незаконная автостоянка на Гайдара, здесь масштаб гораздо серьезнее. Все правильно делает власть,что пытается вернуть украденное.А вам не стоит слушать обещания Бурбака.Поверьте, денег он не только вам обещал.

avatar

1 к Козловой

31 травня 2013 09:55

А що це за Білогірка розписуються кагби савсєм не заангажовані користувачі? А самому слабо?

avatar

Тиба

31 травня 2013 10:44

Это был самый дорогой инвестиционный проект, который состоялся. И тоже Чесанов рассказывал, как здорово будет, когда город получит такие деньги. А поинтересоваться кто и какую сумму дал на проектную документацию по домбе, слабо? А кто еще заплатил городу такие деньги? На то время это был 1000000 дол. К сожалению, Билогорко, но в отношении вас природа допустила ошибку.

avatar

Козлова

31 травня 2013 11:30

вы правы только в одном : в ТО время, когда городом правил Федорук, НИКТО не платил справедливые суммы в КАЗНУ. Все платили в КАРМАН Федоруку.

Вы, кстати, также за стоянку на Гайдара НЕ заплатили в КАЗНУ, а дали взятку и незаконно поставили стоянку.

Самым дорогим проектом вы можете его назвать лишь по размерам хищения городской собственности.Но думаю, что здесь вы ошибетесь. 

И последнее. Госпожа Козлова, не нужно оскорблять людей. О вас и  так все кругом говорят, что вы психически нездоровый человек. Своими комментариями  каждый раз вы подтверждаете  слухи.Подумайте над этим.

avatar

1 к Козловой

31 травня 2013 11:59

Дай бог, чтобы таких сумасшедших как я было как можно больше. тогда бы и Чесанов заплатил 7000000 за игорный бизнес, и за красные линии не вышел бы и летняя площадка не превратилась бы в здание. А почему Сорбонна зарегистрирована по двум адресам?! Странно как-то. Одно здание, а адреса два?! А что происходит с дорогами, а почему библиотеку с Соборной площади перенесли на Головную? А кто там будет строить гостиницу? А Постанова КМ о том, что библиотеки нельзя переносить, к вам, тушкам, не относится? Много вопросов, люди знают правдивые ответы и это самое главное. Бултыхайтесь сами в своем болоте и дружненько тоните!!!!

avatar

к 1, т.е. зеленому

31 травня 2013 14:21

Вы задаете мне вопросы,ошибочно полагая, что с вами переписывается Чесанов. Простите,но у вас, что, паранойя?! Или вы считаете,что только господин Чесанов мог такое написать?!

Если судить по той ярости, с которой вы накинулись на Чесанова,значит стоянка на Гайдара так и не будет вами узаконена, а деньги уплачены в казну. Возможно ,это еще один момент из тех,которые заставляют вас принять сторону воров Бурбаков и Федорука. Но поймите,нельзя руководствоваться лишь вашими шкурными интересами, называя черное белым.

И последнее.Не нужно строить из себя Жанну д'Арк. Она была совсем юной девятнадцатилетней девочкой, а вы давно не молодая дама. Так что старатесь вести себя корректнее с людьми.Тем более вы публичная особа и положение обязывает.А если ваши нервы уже не в порядке, то найдите хорошего психолога. Вы человек не бедный,можете себе позволить и хорошие лекарства, и хорошего специалиста.

avatar

1 к Козловой

31 травня 2013 18:42