'Вдячна Буковина': земляки зустріли овацією Марію Матіос на презентації 'Букової землі'

"Вдячна Буковина": земляки зустріли овацією Марію Матіос на презентації "Букової землі"

08.08.2020, 09:38

7 серпня у Чернівцях відбувся четвертий, завершальний, із циклу  вечорів «Букові читання» за грандіозним романом-панорамою Марії Матіос «Букова земля».

Цього разу дійство відбулося за участі авторки, яка цього дня завітала до Чернівців. Під час заходу авторці вручили медаль «Вдячна Буковина». 

 До  Буковинського центру культури і мистецтва у цей день прийшло особливо багато глядачів, які влаштували справжню овацію землячці, віддаючи заслужену шану її непересічному таланту та новому роману. 

Упродовж вечора письменниця відповідала на запитання, розповідала про різні етапи роботи над книгою, розмірковувала про долі її героїв і рідної землі. 

Марія Матіос окремо відзначила особливу роль історика Сергія Осачука у створенні роману, без консультацій і дружньої допомоги якого книга ніколи не була би такою, якою її зараз мають можливість читати любителі якісної літератури. 

На одностайне переконання більшості присутніх, труд авторки забезпечив їй визначне місце у каноні не тільки національної, а й світової літератури.  

 

ДОВІДКОВО: 

Нагадаємо, цикл перформансів за романом Марії Матіос «Букова земля» у Чернівцях розпочався 31 липня з читань та обговорень твору письменниці. На другій зустрічі розмовляли про роман у філологічних та культуролігічних вимірах. А на третьому дійстві учасники заходу дізналися рецепти ефективного читання «Букової землі», а також мали змогу насолодитися уривками з твору. Закінчився цикл перформансів зустріччю з Марією Матіос.

Автор фото - Ігор Константинюк

1