Зеленський вимагає від Осачука і Каспрука пояснень, чому в Чернівецькій області не подешевшало теплопостачання

Зеленський вимагає від Осачука і Каспрука пояснень, чому в Чернівецькій області не подешевшало теплопостачання

01.02.2020, 12:24

Президент України Володимир Зеленський дав завдання вирівняти зниження сум у грудневих платіжках за теплопостачання до 25-30% в усіх областях країни. Про це Глава держави написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Заслухав звіт про зменшення сум у грудневих платіжках за теплопостачання. Завдання номер один – отримати пояснення від місцевої влади Чернівецької та Миколаївської областей, де для зниження нарахувань із незрозумілих мені причин не було зроблено нічого. Завдання номер два – вирівняти зниження до 25-30% в усіх областях країни", - заявив Президент.

Напередодні під головуванням Президента Зеленського відбулася нарада з питань тарифів на послуги теплопостачання для населення та реалізації програми енергоефективності у житловому фонді.

За її підсумками заступниця керівника ОПУ Юлія Ковалів повідомила, що "з останньої такої зустрічі, що була наприкінці минулого року, вдалося чимало – за грудень споживачам було нараховано до сплати за тепло на 5-35% менше, ці цифри різняться в залежності від регіонів". "Дійсно, зменшення розміру платіжки за тепло поки не відчутне у всіх областях Україні, але ми всі разом з урядом, керівництвом НАК “Нафтогазу” та НКРЕКП працюємо, аби менші цифри у платіжках побачив кожен громадянин. Поки деякі області (Чернівецька та Миколаївська) поки відстають", - додала вона.

З її слів, "до кінця опалювального сезону продовжиться механізм застосування знижок, і споживачі побачать у платіжках зменшені тарифи". "Для тих домогосподарств, які опалюють безпосередньо газом, за січень тариф на газ складе 4,65 грн, і на 25% менше, ніж в січні 2019 року, коли вона становила 6,25 грн за куб. м. Цього року уряд планує запустити програму термомодернізації багатоквартирних житлових будинків, щоб і наступного року розмір платіжки зменшувався", - розповіла чиновниця.

Джерело: УНН
1