Зекономив 700 тисяч на обладнанні і привласнив собі: СБУ оприлюднила нові деталі справи щодо посадовця ЧМР

Зекономив 700 тисяч на обладнанні і привласнив собі: СБУ оприлюднила нові деталі справи щодо посадовця ЧМР

09.06.2022, 20:10

Управління СБ України в Чернівецькій області оприлюднило нові деталі справи щодо ймовірного привласнення посадовцем Чернівецької міськради та ФОПом понад пів мільйона бюджетних грошей.

Як з’ясували оперативники СБУ, посадовець одного з департаментів Чернівецької міськради упродовж 2020-2021 р. відповідав за реалізацію проєкту міжнародної технічної допомоги, який передбачав капітальний ремонт системи вуличного освітлення.

«У ході виконання робіт вдалося знайти дешевше обладнання, ніж було заплановано в початковому кошторисі, і зекономити майже 700 тис. грн. Але замість того, аби ці гроші використати для вдосконалення проєкту, чиновник уклав фіктивний договір із підприємцем щодо оренди спеціальної техніки для робіт, які вже на той час були виконані. Таким чином зловмисники привласнили собі бюджетні кошти», – інформує СБУ.

Наразі правопорушникам повідомлено про підозру за ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.366 (службове підроблення) та ч.2, 3, 4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Джерело: ТВА

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua  
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1